Volkswagen Grand California za potpuni užitak na svakom mjestu

Volkswagen Grand California za potpuni užitak na svakom mjestu

Volkswagen već decenijama proizvodi modele za kampiranje na osnovu T serije koji su izuzetno popularni među kamperima.

Naredne godine Volkswagen predstavlja novu T seriju, ali za ovu godinu izbacuje najraskošniju izvedbu aktuelnog modela California, Grand California. Baziran na srednjem Crafter furgonu, Grand California gotovo je metar duža od klasične Volkswagen Californije.

Pored veće dužine ona ima i znatno veću visinu, tako da je u novom modelu i odraslima omogućena puna stajaća visina. Dva ležaja imaju i obilje prirodnog svjetla, zahvaljujući staklenom krovu, dok je u opciji dostupan i dodatni dvostruki ležaj iznad kabine sprijeda.

Ono čime se najviše ponosi Grand California jeste ugrađeno kupatilo sa tušem, WC školjkom, slivnikom i malim ormarićima. To je ujedno i najveća novost koju donosi ovaj model. Na popisu opreme tu je i krovni prozor za ventilaciju kao i automatsko paljenje rasvjete kupatila na senzore pokreta. Ugrađeni solarni paneli na krovu omogućavaju trajan pogon audio sistema opremljenog Bluetooth zvučnicima, tako da za slušanje muzike nije potrebno paliti motor.

Budućim kupcima na raspolaganju je model sa 4MOTION pogonom na sve točkove, kao i brojni sistemi pomoći u vožnji poput radarskog tempomata, upozorenja na prijelaz iz vozne trake ili senzora mrtvog ugla.

Cijene još nisu poznate, a prve isporuke se mogu očekivati prvom polovicom sljedeće godine.

Kategorije: Komercijalna vozila