Intervju – Digital Seekers: Ne brže od života

digital seekers (5)

“Kvalitet automobila je na prvom mjestu”

Digital Seekers je DJ dvojac koji je nastao 2011. godine u Banjoj Luci. Čine ga Tibor Kljakić (DJ Tibor) i Zoran Šišić (DJ Kazo).  Njihov DJ set zasniva na svim žanrovima House-a, od deep house-a, do tech house-a. Do sada su sarađivali i radili sa DJ-evima poput: Fatboy Slim, Crazibiza, Jay Lumen, Paul Hazendok, Kiril Dzajkovski, Vlada Asanin, Marko Nastić, Mladen Tomić, Siniša Tamamović, DJ Lion, DJ Afrosoul Vision, Mark Funk, Loco Baby, Sevdah Baby kao i mnogi drugi DJ-evi iz regiona i BiH. Prepoznatljivi su po svom energičnom nastupu.

Mi smo ova dva momka između ostalog pitali šta voze i kolika je njihova strast prema automobilima? Rekli su nam svoje mišljenje o ženama vozačima, ali i šta je to što po njihovom mišljenju jedan automobil obavezno treba da posjeduje.

digital seekers (3)

Digital Seekers – DJ Kazo & DJ Tibor

Koje automobile vozite i koliko dugo ste vozači?

Kazo: Ja vozim Opel Corsu iz 2004. godine, i jako sam zadovoljan, pravi je gradski automobil, malen potrošač za naše uslove i stvarno mi služi da se odvezem po gradu gdje god treba, pa i van grada i na neka veća putovanja gdje smo Tibor i ja do sada išli. Naravno želja je da uzmem neko auto srednje klase i nadam se da će se to promjeniti u skorijoj budućnosti. Vozačku dozvolu ću u novembru imati punih 10. godina, a aktivan sam vozač tri godine. Imao sam dosta pređenih kilometara za ove tri godine i mogu reći da sam iskusan vozač.

Tibor: Trenutno nažalost nemam automobil, tako da je Kazo vozač u Digital Seekers-ima. Što se tiče vozačke dozvole takođe je posjedujem  već 10. godina.

Volite li brzu vožnju?

Kazo:  Volim ponekad, ali sve u granicama normale. S obzirom da posjedujem automobil koji nije neka jurilica onda mi to i ne dozvoljava da sebi priuštim. Iskreno, i kada bih imao neko brzo auto, samo bih sebi vjerovao jer ne volim da se vozim sa drugim ljudima koji brzo voze.

Tibor: Obožavam brzu vožnju i bilo bi dobro kada bih imao gdje da je primjenjujem, ali su kod nas putevi veoma loši tako da nema ni brze vožnje.

digital seekers (4)

Postoji li određena marka automobila koju biste posebno istakli?

Kazo: Zadovoljan sam sa Opelom trenutno i moj sledeći automobil će vjerovatno biti iste marke. Generalno, perferiram njemačke marke automobila tako da koji god bih u budućnosti imao, ne bih se ljutio. Citiraću svog oca koji često kaže: ”Kad ga Švabo napravi, to ne može da ne valja”

Tibor: Za mene su Nissan GT-R i BMW bili uvijek primamljivi.

Šta je to što jedan automobil obavezno treba da posjeduje?

Kazo: Mnogi faktori bi trebali da se na neki način ispune, mada na prvo mjesto ipak stavljam kvalitet. Prilikom kupovine gledam sve faktore i vjerovatno nikad ne bih uzeo neki automobil koji je za moj ukus previše ružan, ma koliko on bio kvalitetan ili obrnuto.

Tibor: Kada su automobili u pitanju za mene je njihov kvalitet na prvom mjestu.

Kažite nam neku neobičnu situaciju koja vam se desila u toku vožnje?

Kazo: imam ih dosta, ali izdvojiću jednu koja mi trenutno pada na pamet. Tibor i ja smo se vraćali sa festivala sa Jahorine i obojica smo bili poprilično umorni i kako smo obojica ćutali neko vrijeme i bili smo zamišljeni ja sam slučajno stisnuo sirenu u autu i mi smo se treznuli, a Tibor je pogledao u mene, a ja sam samo rekao: ”Ups” i onda smo se sve vrijeme do kuće smijali tome i mojoj reakciji.

Tibor: Bilo je još momenata kada pogriješimo put pa se vozimo 15 kilometara u drugom smjeru dok ne shvatimo da smo pogriješili pa se moramo vraćati.

digital seekers (1)

Imali ste nastupe i u autobusu, kakvo je to iskustvo bilo za vas?

Kazo: Bili smo u busu i radili smo žurke, ali do sad još nismo doživjeli da se kreće, oba puta kada smo radili bus je bio stacioniran. Bilo kako bilo, mogu reći da je to super iskustvo, u tako malom prostoru da u autobusu imaš sve, od bara, do DJ kabine i dancefloor-a. Žurke budu super, jer je intimnija atmosfera i znali smo doživjeti da ljudi toliko skaču da imaš osjećaj da će se bus prevrnuti, neopisivo iskustvo.

Tibor: To je bilo u Jameson busu, bilo je odlično, neobično i nezaboravno.

Kakav je vaš stav o ženama vozačima?

Kazo: Moje dosadašnje iskustvo sa ženama vozačima i koje često srećem na putu i nisu baš sjajna, shvatam da su nježnije i da su dosta opreznije, a samim tim dosta i sporije u odnosu na ograničenje. Ali da ne bi ovo bio samo kliše da su žene loši vozači, lično sam se uvjerio i vozio sa par žena gdje slobodno mogu reći da bi se i neki muškarci postidjeli, tako da ne mora da to bude neka predrasuda.

Tibor: Kao što je Kazo već rekao iskustva govore da su žene obično lošiji vozači, ali naravno da kao i u svemu ima izuzetaka.

digital seekers

Za kraj, imate li neki savjet ili poruku za vozače, odnosno čitaoce Carlander Portala?

Kazo: Vozite oprezno, poštujte ograničenja i palite žmigavce kada skrećete, pogotovo na većim raskrsnicama ili kružnom toku.

Tibor: Kratko i jasno – ne brže od života!

Kategorije: Lifestyle