Ulysse Nardin Dual Time Manufacture – Tradicionalne vrijednosti

Ulysse Nardin Dual Time Manufacture 01

Ulysse Nardin Dual Time Manufacture – Tradicionalne vrijednosti

Ulysse Nardin Dual Time Manufacture satovi, sa brojčanikom u boji slonovače, ali i modernom plavom nijansom, spajaju elegantan dizajn i tehnološku izvrsnost.

Kolekcija Dual Time Manufacture pripada klasicima kompanije koja baštini tradiciju švicarskog časovničarstva. Sama godina osnivanja, davna 1846. podsjeća da je Ulysse Nardin u samom vrhu cijenjenog zanatstva i vještine. Da naslijeđe i reputacija koji Ulysse Nardin ima na svim meridijanima obavezuju, potvrđuju i sezonske premijere, godišnje promocije noviteta koje naglašavaju aktuelnost i odgovor na potrebe veoma zahtjevnih klijenata.

Ulysse Nardin Dual Time Manufacture 02

Savremeno doba i hiperprodukcija, ipak, na sreću ljubitelja časovničarstva, i dalje zaobilaze svijet mehaničkog zadovoljstva, pa se kompanije poput Ulysse Nardin i dalje orijentišu na prvoklasni kvalitet izrade i pouzdanost. Kao najbolji primjer proverenih vrijednosti Ulysse Nardin predstavlja Dual Time Manufacture, časovnike koji su u klasi elegantnih mjerača vremena izuzetno poštovani.

Razloga za populanost ima na pretek, budući da je Ulysse Nardin uspio da na maestralan način objedini kućište od ružičastog osamnaestokaratnog zlata, sa dvije boje brojčanika. Naime, ove sezone Dual Time Manufacture promoviše suptilnu nijansu slonovače, sa dominantnom rimskom oznakom za dvanaest časova. Prikaz datuma u mjesecu i podbrojčanik za sekunde na poziciji šest časova kompletiraju rafinirani stil.

Ulysse Nardin Dual Time Manufacture 03

Prikladno, za boju kaiša je odabran rafinirani braon ton. Ulysse Nardin Dual Time Manufacture dostupan je i u verziji sa plavim brojčanikom, koji budi snažnu asocijaciju na svijet nautike. Zahvaljujući dekorativnom reljefnom prikazu nautičkog užeta, naglašena je simbolika sa magičnim svijetom mora i okeana. Minimalistički indeksi za prikaz vremena i zlatni detalji doprinose izuzetnom utisku u koji je skladno uklopljen i kožni kaiš teksturom krokoa.

Ulysse Nardin Dual Time Manufacture 04

Za pouzdan i tačan rad zadužen je kalibar UN-334, 11 ¾‘ sa zaprečnim sklopom izrađenim od silicijuma. Samonavijajući mehanizam koji je u potpunosit dizajniran u skopu manufakture Ulysse Nardin osigurava rezervu snage od 48 časova. U izuzetnom mehanizmu sa 49 rubina moguće je uživati i vizuelno, zahvaljujući transparentnoj poleđini luksuznog kućišta, koje je izrađeno od safirnog kristala.

Ulysse Nardin Dual Time Manufacture 05

Budući da riječ o ekskluzivnom poslovnom časovniku koji nije namjenjen aktivnom životnom stilu, deklarisana vodootpornost je simboličnih 30 metara.

http://www.maestro.rs/

 

Kategorije: Lifestyle