Žene i automobili čine savršen spoj

zene

Pripadnice ljepšeg pola, biraju ljepše automobile

Žene i automobili, mnogi bi muškarci već na osnovu naslova rekli da smo spojili nespojivo. Žena je da bude domaćica, majka, sestra, tetka itd., ali ne i dobar vozač. To ipak ne spori činjenicu da su u svijetu automobilizma upravo žene te koje su najvjerniji i najčešći kupci. One vole eleganciju, imaju stila i ekonomične su.

Mnogo je onih koji kažu: „Kakav si za volanom – takav si u životu“, ovo je ujedno i odgovor zašto su žene oprezniji vozači. Kada sjednu u svog ljubimca njih ne vodi želja za brzinom i adrenalinom, već za sigurnom i bezbjednom vožnjom. Naravno, kao i u svemu tako i kada su automobili u pitanju postoje izuzeci, ali u prirodi žene je da bude nježniji pol.

 djevojka i auto

Pa šta to onda privlači pažnju kod žena kada su automobili u pitanju? „Kako je sladak!“, rečenica je koju svaka druga žena izgovori kada ugleda četvorotočkaša koji joj se dopada. Da, moglo bi se reći da je sam izgled njenog budućeg ljubimca presudan. Nije ništa iznenađujuće ukoliko žena neće da kupi neki automobil samo zato što joj se njegova boja ne sviđa. Svjesni ove činjenice, a automobilske kompanije sve više kod novih modela počnju raditi upravo na detaljima. Samo jedan pravi detalj može biti presudan kod kupovine. Dame kvalitet takođe ne zanemaruju, ali i kada ne znaju šta je dobro znaju šta je skupo.

Žene, dakle, diktiraju trendove u automobilskoj industriji. Svrstavamo ih u dvije grupe, prvu čine one koje vole male modele kao što su Fiat 500, Opel Adam, IQ Toyota, Volkswagen Polo pa i veća Buba, dok u drugu grupu spadaju ljubiteljke jakih i velikih modela četvorotočkaša, BMW X5, Mercedes ML, Ranger Rover itd. Bez obzira na to koji model preferiraju važno im je da unutrašnjost bude u skladu sa spoljašnjim dijelom. Žene imaju izraženu ljubav prema detaljima i zato sitnice moraju biti usklađene sa stilom.

zene i automobili 1

Simpatičnost kojom zrači kada ga prvi put ugleda, ženama je dovoljna da im se automobil uvuče pod kožu. Vizuelna usklađenost od velikog je značaja, a kako je mnogim damama u krvi za zavode, to očekuju i od svog ljubimca – da neprestano oduševljava gdje god da se pojavi.

Žene su perfekcioniste i svoje unutrašnje nemire rijetko ispoljavaju u vožnji. Bar je sigurno da manje psuju, a njihova opreznost za volanom proizvod je nametnutog mita da su žene nesposobne za vožnju. Mišljenja su različita, ali većina će podržati činjenicu da su lijepa žena i atraktivan automobil savršen spoj – bez obzira na njene vozačke sposobnosti.

Kategorije: Lifestyle