Ducati najavljuje Monster 821

Ducati_Monster_821_3

Ducati najavljuje Monster 821

Ducati najavljuje novi, ujedno i posljednji model iz serije Monster. Prateći uspjeh nove, treće genracije Monstera, predstavljenog u novembru prošle godine na sajmu u Milanu, Ducati ovaj put predstavlja nešto manji model, ali koji bez rezerve pokazuje svoje porijeklo. Naime, prvi Monsteri originalnog koncepta, su iz pogona Borgo Panigale izašli prije više od 20 godina, od kada je isporučeno preko 290.000 primjeraka u različitim varijantama.

Ducati_Monster_821_2

Novi Monster pokreće agregat kodne oznake 821 Testastretta 11°, što nedvosmisleno opisuje njegovu radnu zapreminu, a hvali se sa 112 KS i 90 Nm okretnog momenta, što mu u kombinaciji sa ukupnom masom od 179,5 kg osigurava zavidne performanse.

Ducati_Monster_821_p

Iako je ‘minimalistički’ stiliziran, jasno ukazuje na poznatu krilaticu: ‘Manje je više’! Ducati Monster 821 donosi najbolju ergonomiju do sada i najviši nivo udobnosti, zahvaljujući inovativnom sjedištu podesivom po visini.

Ducati_Monster_821_1

Također, potrebno je pomenuti tarction control podesiv u 8 nivoa, ABS podesiv u 3 nivoa, kao i 3-level Ride-by-Wire sistem. Na taj način Ducati, korištenjem napredne tehnologije kreira unaprijeđenje odnosa vozača i motocikla, dajući vrhunski ‘adrenalinski’ užitak u vožnji, uz konstantno prisutnu sigurnost.

Prema najavama, ovaj bi se motocikl mogao naći na tržištu u Ducatijevoj dilerskoj mreži već u julu ove godine.

Ducati_Monster_821

Kategorije: Motori