MV Agusta RVS #1 – Prvi motocikl Limited Run odjeljenja MV Aguste

MV Agusta RVS #1 – Prvi motocikl Limited Run odjeljenja MV Aguste

MV Agusta RVS #1 prvi je motocikl koji je nastao kao dio Reparto Veicoli Speciali programa. Ovo odjeljenje kreira posebne limitirane modele namijenjene malom broju kupaca dubokog džepa.

Već neko vrijeme poznata je nova strategija kojom se MV Agusta vodi – smanjenje ukupnog broja proizvedenih motocikala, smanjenje troškova uz povećanje profita. Zato je i stvoreno novo odjeljenje koje se bavi kreiranjem jedinstvenih motocikala za posebne kupce. Prvi motocikl koji je nastao u ovom odjelu nosi naziv MV Agusta RSV #1 što je skraćenica od Reparto Veicoli Speciali. U prevodu to bi značilo odeljenje za specijalna vozila.

Ovaj motocikl nastao je na bazi serijskog Brutale Dragstera 800 RR koji je dizajnerski bitno prerađen u kombinaciji futurističkog i retro stila. Pokreće ga najsnažniji trocilindraš sa znakom ove marke od 150 KS pri 12.800 o/min. Upotrebom dijelova od karbonskih vlakana i titaniuma masa motocikla je smanjena na 160 kg.

Ispušni sistem posebno je razvijen za staze i bitno povećava performanse, adaptivno prednje svjetlo napravljeno je u LED tehnologiji i koristi integrisani inercijalni sistem pa tako pali LED diode u zavisnosti od brzine i ugla motocikla. Sjedište je samo jedno, što je i očekivano ako znamo da je slogan „jedan čovjek, jedan motor“.

Svaki „RSV #1“ model bit će posebno prilagođen svakom kupcu pojedinačno. Cijena svakog modela nije poznata, ali vjerovatno će biti različita, ovisno o željama kupca za prilagođavanje.

Kategorije: Motori