Audi objavio video novog Q2 modela

Audi Q2 teaser 2016-0

Audi objavio video novog Q2 modela

Audi je objavio video u kojem prikazuje iz zraka novi Q2 model. Najmanji crossover iz Audija nastavlja svoj marš ka službenoj premijeri koja je zakazana za sajam automobila u Ženevi.

Kako se približava datum predstavljanja Q2 modela Audi pomalo otkriva vizuelne detalje svog najmanjeg crossovera. Nakon objavljenih fotografija na kojem se nalazi prekriveni Q2, Audi je ovog puta objavio kratki video u trajanju od 16 sekundi u kojem prikazuje novi model iz zraka.

U prethodno objavljenim fotografijama može se djelimično vidjeti da novi Audi Q2 dijeli neke zajedničke dizajnerske elemente sa ostalim modelima iz Q porodice. Tu se prvenstveno misli grafiku prednje i zadnje svjetlosne grupe, te na oštre linije karoserije koje se nadziru ispod plate kojom je prekriven Q2.

Audi Q2 teaser 2016

Audi Q2 postavljen je na MQB modularnoj platformi i standardno će se isporučivati sa pogonom na prednje točkove dok će opciono biti dostupan quattro pogon na sva četiri točka. Osnovni model trebao bi pokretati 1.0-litreni trocilindrski TSI motor koji će pokretati i novi SEAT Ateca model. Snažniji benzinski model pokretat će 1.4-litreni TSI motor, dok će dizelske modele pokretati poznati 1.6 i 2.0-litreni TDI motori. Svi motori će standardno biti upareni sa 6-stepenim ručnim mjenjačima dok će opciono biti dostupan automatski DSG mjenjač.

Nakon premijere na ženevskom sajmu očekuje se da će Audi Q2 u evropske prodajne salone stići u drugoj polovini 2016. godine.

Kategorije: Noviteti