Citroën C3 Aircross predstavljen bh tržištu: Novi kompaktni SUV

Citroën C3 Aircross predstavljen bh tržištu: Novi kompaktni SUV

Nakon novog modela C5 Aircross, SUV iz segmenta C predstavljen prošlog aprila na Šangajskom salonu, pohod SUV-ova marke Citroën ubrzava se 2017. na međunarodnom nivou.

[gmedia id=677]

Marka danas predstavlja novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross, spreman za osvajanje segmenta koji se od 2012. do 2016. upeterostručio u Evropi i u svijetu. SUV-ovi osmišljeni tako da budu „people minded”, nadahnuti su kupcima te se od samog dizajniranja prilagođavaju njihovim doživljajem automobila te njihovom željom za svijetom automobila ispunjenim optimizmom i druženjem.

„Nova generacija” SUV-ova koji vanjskom stilu daju zaštitnički karakter, odlikuju se privlačnošću drukčije, energične osobnosti i čine novi uzor u pogledu udobnosti, praktičnosti i ugodnog boravka u automobilu. Dokaz su čitavog znanja i umijeća Marke u području dizajna, uređenja kabine i zadovoljstva.

Novi C3 Aircross nadahnut je konceptnim automobilom C-Aircross predstavljenim na ženevskom salonu 2017. i utjelovljuje stilska obilježja marke Citroën te unosi dašak svježine u svijet kompaktnih SUV-ova. Izvana se ističe jedinstvenim oblikom i ponudom personalizacije bez premca, koji mu daju odvažan stav.

Iznutra se odlikuje inovativnom udobnošću u znaku marke Citroën proizašlom iz programa Citroën Advanced Comfort®, osobito za još veću prostranost, modularnost i osvijetljenost. Novi C3 Aircross uklapa se u savremen način života, umrežen je i nudi sve tehnologije koje olakšavaju život u gradu kao i na otvorenoj cesti. Jednostavno rečeno, to je SUV stvoren za kupce koji su ljubitelji stila, zadovoljstva i bijega iz svakodnevice u potrazi za novim iskustvima.

Novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross ističe se u svijetu SUV-ova brojnim karakteristikama.

Suv snažnog karaktera i velikih mogućnosti personalizacije

Novi Citroën C3 Aircross kompaktni je SUV duljine 4,15 m koji se ističe snažnim, originalnim i svježim stavom. Jedinstvenog je oblika karakterističnog za nove modele marke Citroën i diči se svim atributima robusnog i sigurnog SUV-a: povišenim podvozjem i povišenim vozačevim mjestom, zaštitnim oblogama odbojnika sprijeda i straga, velikim taočakima i oblogama odbojnika. Njegova silueta izdašnih oblika i naglašena snažnim grafičkim potpisima kao što su obojeni elementi na krovnim nosačima i stražnja trokutasta stakla sa efektom žaluzina.

C3 Aircross ističe se svojom ponudom personalizacije bez premca, sastavljenom od 85 kombinacija vanjskog izgleda, uz 4 boje krova za dvobojne izvedbe i 4 paketa boja, kao i 5 vrlo različitih kombinacija unutarnjeg uređenja. Dizajn kabine horizontalnih linija ističe prostor dostupan u kabini i naglašava sigurnost.

Upravljač modela C3 Aircross također je u stilu SUV-a te pokazuje njegova vozna svojstva. C3 Aircross okretan je u gradu zbog svoje kompaktnosti i spreman na bijeg iz svakodnevice zahvaljujući sistemu Grip Control® uz Hill Assist Descent, te je za njega dostupna široka gama štedljivih i efikasnih benzinskih i dizelskih motora.

Najprostraniji i najmodularniji kompaktni suv u segmentu

Program Citroën Advanced Comfort®, koji naglašava pozornost posvećenu zadovoljstvu tijela i duha u automobilu, označava praktičnost i veliku zapreminu tog kompaktnog SUV-a „nove generacije”. Novi C3 Aircross, inventivno je oblikovan i kompaktan SUV, jednostavan za upotrebu u svakodnevici, bez kompromisa u pogledu udobnosti i funkcionalnosti.

Nudi široka i udobna sjedišta te se ističe izvrsnom prostornošću (većom visinom ispod krova, izdašnim prostorom za noge), modularnošću bez premca (kliznom klupom od 2 zasebna dijela, sklapanjem suvozačevog sjedišta za tovarnu duljinu od 2,40 m) i iznimnim obujmom prtljažnika (410 litara, što se može povećati do 520 litara).

Zadovoljstvo boravka u automobilu znači i užitak u kabini okupanoj svjetlošću zahvaljujući velikom ostakljenom panoramskom krovnom otvoru. U korak s vremenom, C3 Aircross opremljen je domišljatim pretincima, koji obuhvaćaju mogućnost bežičnog punjenja pametnog telefona na centralnoj konzoli, te nudi sveobuhvatnu gamu sistema pomoći u vožnji kao što su head-up ekrana, Active Safety Brake, automatsko uključivanje dugih svjetala, prepoznavanje prometnih znakova i preporučivanje brzine te korisne tehnologije za svakodnevnu upotrebu, na primjer Park Assist ili Citroën Connect Nav.

Bazni model Citroën C3 Aircross sa Live paketom opreme i 1.2 litrenim benzinskim motorom sa 82 KS na bh. tržištu košta 25.240 KM do registraije. Naredna stepenica u ponudi opreme je paket Feel koji je skuplji za 3.000 KM. Najopremljeniji model dolazi sa Shine paktom opreme i benzinskim motorom od 110 KS čija cijena iznosi 32.360 KM do registracije.

Kada je riječ o dizelskim modelima, bazni model dolazi sa Feel paketom opreme i 1.6 litrenim BlueHDi motorom sa 100 KS čija cijena do registracije iznosi 32.956 KM, a najskuplji dizelski model dolazi sa Shine paketom opreme i snažnijim 1.6 litrenim Bluhe HDi motorom sa 120 KS čija cijena do registracije iznosi 38.020 KM. Detaljan cjenovnik za bh. tržište možete pročitati OVDJE.

Do kraja 2018. godine Citroën planira prodati oko 100 primjeraka novog kompaktnog SUV-a na bh. tržištu.

Kategorije: Noviteti