Novi Touareg Executive Edition

Volkswagen Touareg "Executive Edition"

Novi Touareg Executive Edition

Volkswagen je za ovo ljeto pripremio ograničenu seriju Touareg modela. Novi Touareg Executive Edition dolazi sa novom bojom i ekluzivnim detaljima u interijeru.

Novi Touareg Executive Edition dolazi u opcionoj boji Malbec Red koja je nastala na osnovu francuskog crnog vina sorte Malbec. Ovaj model postavljen je na standardne crne “Mallory” 20-inčne aluminijske točkove sa kojim se dodatno ističe elegancija Executive Edition modela. Pored ovih točkova, kupcima su na raspolaganju i drugi različiti aluminijumski točkovi u veličinama 20 i 21 inča.

Ukusno uređeni eksterijer Touarega dodatno je uljepšan sa zatamnjenim stražnjim bočnim staklima, te također zatamnjenim stražnjim “Cherry red” LED svjetlima.

Ekskluzivnost Touareg Executive Edition modela nastavlja se u unutrašnjosti. Prije svega, tu su sjedišta presvučena sa crnom Nappa kožom s prepoznatljivim dijamant štepom u kontrastnoj “Tobacco” boji što ih čini jako elegantnim.

Ugodno i opušteno putovanje garantuju klimatizirana sjedišta za vozača i suvozača. Osim temperature sjedišta, provjetravanje sjedišta može se pojedinačno regulisati pritiskom na taster.

Unutrašnjost je oplemenjena raznim opcionim detaljima kao što su umetci od finog drveta, osvijetljena vrata sa pločicom “Executive Edition” od nehrđajućeg čelika i individualno podesivim ambijentalnim osvjetljenjem.

Cijene za ovaj posebno elegantni model kreće od 64.925 € kojeg pokreće V6 TDI motor sa 150 kW / 204 KS.

Kategorije: Noviteti