Dacia Logan u novom izdanju stigao na BH tržište

Dacia Logan 2021

Dacia Logan u novom izdanju stigao na BH tržište

Dacia Logan nove generacije zvanično je dostupna na BH tržište, s modernijim dizajnom i prihvatljivim cijenama. Osim toga, novi Logan donosi i poboljšani kvalitet i bolju opremljenost.

Potpuno novi Logan donosi potpuno prerađeni dizajn. Preuređeni prednji dio i robusna silueta ističu se novim LED svjetlima u obliku slova Y, koja su sada potpis marke Dacia. Ova limuzina se može pohvaliti praktičnom opremom, modularnim prtljažnikom i jednim od najprostranijih interijera u svojoj kategoriji, što znači da će cijela porodica uživati u najboljem mogućem putničkom iskustvu.

Osim novog vanjskog dizajna, novi Logan temeljito je preuređen i u unutrašnjosti. Prostor za koljena putnika na zadnjem sjedištu povećan je za 42 mm, a na naslonima novih prednjih sjedišta sada je moguće dobiti i preklopive stoliće za putnike nazad. Prtljažnik novog Logana nudi zapreminu od 528 litara što je više za 18 litara od prethodnika i oko 200 litara više od novog Sandera.

Dacia Logan 2021

Novi moderni multimedijski sistemi

S novim DACIA Loganom stižu tri različita multimedijska sistema: Media Control, Media Display i Media Nav koji omogućavaju povezivanje s pametnim telefonima. Uz Media Display, centralna konzola ima veliki 8-inčni ekran osjetljiv na dodir smješten na vrhu. Putnički prostor je opremljen sa četiri zvučnika. Ekran je blago nagnut prema vozaču radi veće vidljivosti i ergonomije.

Dizajn je elegantan, a intuitivan interfejs jednostavan za upotrebu kompatibilan je s Bluetoothom i Android Auto i Apple CarPlay sistemima za pametne telefone. Media Nav multimedijski sistem donosi navigaciju i bežično povezivanje za Apple CarPlay i Android Auto, te 6 zvučnika za bolji audio ugođaj.

Dacia Logan 2021

Izmijenjena paleta motora

Novi Logan od sada će pokretati isključivo benzinski motori, a popularni dCi bit će zamijenjen s modelom koji ima ugrađen sistem za pokretanje na plin. Model sa plinskom instalacijom nosi oznaku ECO-G 100. Klasični benzinski model pokreće 1.0 litarski trocilindarski motor oznake TCe 90, a koji može biti uparen sa ručnim ili automatskim CVT mjenjačem.

U Bosni i Hercegovini novi Dacia Logan dostupan je već od 19.900 KM do registracije, a više detalja možete pronaći na www.dacia.ba

Dacia Logan 2021

Kategorije: Noviteti