Audi Q2 stiže 2015.

Audi Q2 stiže 2015. godine

audi q2 crosslane concept

Već smo pisali da se Audi sprema proširiti svoju Q porodicu u narednih nekoliko godina. Prvi korak ka tom cilju je predstavljanje novog modela koji će biti pozicioniran ispod novog Q3 modela koji dolazi 2015. godine.

Audi je od 2009. godine razmatrao mogućnost razvoja malog crossovera, te mu je dodjeljena oznaka Q1. Od tada Q2 oznaka je nestala, a stigao je Crossline concept koji je predstavljen na Salonu automobila u Parizu prošle godine. Ono po čemu je Crossline poseban jeste uvid u Audijevu budućnost koju nudi, s obzirom da je njegova struktura miks aluminijuma i karbonskih vlakana ojačanih fiberglasom.

Međuosovinsko rastojanje modela Q2 iznosit će 2,5 metra, što će ga pozicionirati kao direktnog automobilima kao što je MINI Countrymana. Audi Q2 stići će u formi sa dvoje i četvoro vrata, kao i verzije sa pogonom na sva četiri ili dva točka.

Pokretat će ga turbo benzinski i turbo dizelski motori sa snagom do 200 KS. Postoji mogućnost razvoja i hibridne verzije. Audi Q2 stiže 2015. godine, a godinu dana kasnije, očekuje se Q6, koji će imati platformu naredne generacije Q5.

audi q2 crosslane concept2

Kategorije: Noviteti