Novi detalji o Fabiji

Škoda Fabia 2015: Novi detalji

Skoda-Fabia-2014

Škoda Fabia treća generacije na tržište bi trebala stići 2015. godine, a već sada je poznato nekoliko osnovnih informacija koje bi nam mogle dati uvid u to što nam će Škoda ponuditi u toj klasi.

Kao i svi novi modeli iz Volkswagen grupacije, nova Fabia dolazi na novoj MQB platformi, što će biti tehnički gledano i najveća razlika u odnosu na prethodni model. Kada je riječ o dizajnu, nova Fabia slijedit će smjer nove Octavije. Prema dostupnim informacijama i nekim fotografijama radit će se prvenstveno o evoulciji dosadašnjeg dizajna pod utjecajem konceptnog modela Vision D sa ženevskog sajma automobila iz 2011. godine. Glavna odlika novog dizajna je čiste linije sa oštrim uglovima.

Kupcima će biti na raspolaganju i personalizacija automobila sa mogućnošću izbora različitih boja krova što je bio slučaj i na prethodnom modelu, ali i ostatka karoserije u što spadaju točkovi, kućišta vanjskih ogledala i sl. Popis standardne i dodatne opreme takođe bit će proširen, a naglasak će biti na sigurnosti i infotinementu.

Nova Fabia imat će veći međuosovinski razmak, a unutrašnjost bi trebala imati bolju organizacije interijera što će u konačnici donijeti nešto više prostora. Poseban naglasak bit će na praktičnosti, slično kao i u Octaviji. S toga možemo očekivati modularnost te mnoge pretince i mjesta za ostavu manjih predmeta.

Kada je riječ o motorima tu je sve manje-više poznato. Pokretat će je dobro znani motori iz Volkswagena, TSI i TDI motori sa 3 i 4 cilindra.

Skoda-Fabia-2014-1

Kategorije: Noviteti