Kia concept “KH”

Kia concept “KH”

Iz korporacije Kia Motors (KMC) poslali su prve skice nove prestižne limuzine, koja bi po Kijinim očekivanjima trebala postaviti nove standarde dizajniranja velikih limuzina.

Novi model (za sada s kodnim imenom KH) je prva Kijina limuzina s pogonom na zadnje točkova i kombinuje inovativan dizajn s visokotehnološkim pomagalima. KH je jedan od onih modela koje u Kiji očekuju s najvećim nestrpljenjem, a na Kijinom domaćem južnokorejskom tržištu biće predstavljen već u prvoj polovini ove godine. Dizajn koncepta je ’prepoznatljiv, savremen i klasičan’, jer su Kijini dizajneri na čelu s čuvenim Petrom Schreyerom imali za cilj dizajnirati vozilo, koje baš odskače od mnoštva konkurenata.

Soon-Nam Lee, direktor marketinga KMC, o novom modelu kaže: “Naša nova prestižna limuzina ujedinjuje sve naše ključne elemente kao što su dizajn, performanse, visokotehnološka pomagala i infotainment u jednom modelu. Iako za sada ne možemo reći kada će model stići i na ostala tržišta definitivno će postati naš najprestižniji globalni model, koji će svijetu pokazati najbolje od najboljeg od svega što Kia može u ovom trenutku.”

Kategorije: Noviteti