Kia Motors razotkriva električnog Nira EV

Kia Motors razotkriva električnog Nira EV

Premijera novog koncepta električnog vozila 8. januara u Las Vegasu.

Kia Motors će na dolazećem sajmu zabavne elektronike (CES) predstaviti novi koncept električnog vozila, koje predstavlja njenu viziju buduće mobilnosti.

Kia na sajmu predstavlja viziju buduće mobilnosti i tehnoloških strategija

Novi koncept, koji kombinuje Kijinu dizajnersku snagu s vrlo učinkovitim motorima, predstavlja sljedeći korak na putu elektrifikacije Kije. Koncept takođe donosi novi interfejs (HMI) i naprednu novu ‘pokretnu grafiku’ svjetlosnih sistema, što bi trebalo da postane dio Kijine ponude u narednim godinama.

Tehnologije ‘napredne autonomne vožnje’

Pored novog koncepta Kia će na sajmu razotkriti gamu novih pomagala i inovacija. Kijino interaktivno predstavljanje ‘napredne autonomne vožnje’ spaja postojeće tehnologije s onim, koje brend namjerava uključiti kod autonomne vožnje i mobilnosti u skoroj budućnosti.

Najnoviji HMI interfejs i 5G povezivost vozila (prvi na svijetu)

Kia će predstaviti tri interaktivne kabine, koje najavljuju upotrebu novih tehnologija za unapređenje komunikacije između putnika i vozila. To između ostalog uključuje nove  sistem asistencije vozaču i pionirske interfejs (HMI) funkcije, a i – kao prvi na svijetu – 5G povezivost vozila.

“Virtuelna stvarnost, samovozeća vozila i potpuna povezivost vozila nekada su smatrani tehnologijama daleke budućnosti. Pošto su brzo postale stvarnost, Kia istražuje kako ih prilagoditi svojim strankama. Na sajmu ćemo pokazati našu strategiju i viziju buduće mobilnosti, te predstaviti gamu naprednih tehnologija, koje očekujemo u skoroj budućnosti,” kaže dr. Woong-cheol Yang, podpredsjednik i šef Hyundai-Kia centra za istraživanja i razvoj.

 

Kategorije: Noviteti