Nova Kia Cerato / Forte

Nova Kia Cerato / Forte

Trenutna verzija modela Kia-e Forte, poznata je i kao Cerato. Ovaj model na domaćem tržištu počinje da izgleda zastarjelo, pa korejski proizvođač odlučio predstaviti zamjenu.

Tako je Kia odlučila da predstavi zvaničnu sliku novog modela Cerato. Prvim pogledom na fotografiju odmah vidimo da novi Cerato prati dizajnerski trend Kia-e, za što je zaslužan Pete Schreyer. On je bivši dizajner Audia, a odgovoran za novi imidž Kia vozila. Model Cerato trenutne generacije jedna je od najfinijih kreacija Kia-e. U prilog tome govori da je najbolje prodavani model ovog brend u prošloj godini sa 445.000 prodanih jedinica.

Novi Forte/Cerato održava kompaktni profil, ali sa veoma modernim dizajnom kako naprijed tako i pozadi, a tu je i Kia-ina specifična prednja rešetka i prednja sjvetla. Zadnja svjetlosna grupa nalik je na novi limuzinski model Optimus. Ovaj model na tržištu bi trebalo da se pojavi tokom prvog kvartala naredne godine, nakon čega će uslijediti hetchback izvedba sa pet vrata kao i kupe sa dvoje vrata.

Kategorije: Noviteti