Kia pokazala prve fotografije novog Picanta

Kia pokazala prve fotografije novog Picanta

Kia Motors je danas pokazala prve fotografije novog Picanta, treće generacije jednog od svojih globalno najprodavanijih vozila.

Novi Picanto, koji je nastao u Kijinim dizajnerskim centrima u Frankfurtu i korejskom Namyangu, donosi mladolik i energičan karakter u razred A. Novi model – razotkriven u sportskoj verziji GT-Line – sa svojim oštrijim linijama i suptilno istesanim površinama pruža odlučan stav. Zbog pružanja što uvjerljivijeg izgleda i 15 milimetara dužeg međuosovinskog razmaka (sa 2.385 na 2.400 mm) točkovi su pomaknuti na rubove vozila. Picantova paleta boja je s 11 boja karoserije živahnija nego ikad prije i garantuje da će vozilo odskakati iz mase.

Moderna i profinjena kabina

U unutrašnjosti Picanta prevladavaju visokotehnološka pomagala za udobnost i sigurnost, koja svjedoče o modernom i profinjenem dizajnu kabine. U središtu kabine je ‘plutajući’ ekran na dodir, koji je s najnovijim funkcijama infotainment sistema namijenjen udobnosti svih putnika. Picanto nudi mnogo mogućnosti prilagođavanja pojedincu, a kupci između ostalog mogu birati između brojnih boja karoserije, paketa standardne i dodatne opreme te tapacirunga.

Kupci novog Picanta sigurno će cijeniti i prostraniju kabinu i veći prtljažnik, koji se mogu pohvaliti s pametnijim rasporedom. Uprkos dužem međuosovinskom razmaku Picanto je sačuvao svoje karakteristične kompaktne dimenzije – s kraćim prednjim prevjesom i dužim zadnjim ima identičnu dužinu kao prethodnik (3.595 mm).

Premijera u martu na salonu u Ženevi

Kia će svog mališana javnosti premijerno predstaviti na martovskom salonu automobila u Ženevi, a kod nas ga očekujemo u maju 2017.

Kategorije: Noviteti