Nova Škoda Rapid

Nova Škoda Rapid

Nakon što je Škoda predstavila model Rapid na Indijskom tržištu, ovaj model će se pojaviti i na starom kontinentu. Škoda Rapid je kompaktna limuzina kuju je češki proizvođač namjenio kupcima zemalja u razvoju.

Ovaj škodin novi model zasnovan na platformi Škode Roomster pa je tako dug 4.386 mm, širok 1.699 mm i visok 1.466 mm. Sa ovim dimenzijama Rapid je u klasi limuzinske verzije Chevrolet Avea, Hyundai Elantra i Dacie Logan. Ovim modelm Škoda će pokušati konkurirati sa provjerenom tehnologijom i konkurentnom cijenom koja prema prvim informacijama nebi trebala biti veća od 14.000 eura. Za one slabije platežne moći Škoda Rapid trebala bi biti alternativa Škodi Octaviji.

Još uvijek nije poznati koji motori će pokretati Češki novitet, al obzirom da Škoda raspolaže Volkswagen paletom možemo predpostaviti da bi se tu mogli naći 1.2 TSI benzinac sa 85 i 105 KS, 1.4 TSI sa 122 KS kao i dva 1.6 TDI turbo dizela sa 90 i 105 KS. Škoda Rapid svoju premijeru na evropskom tlu imat će u Ženevi sljedećeg mjeseca.

Kategorije: Noviteti