Mazda – Talas novih modela u Ženevi

mazda2_2015_action_1_screen

Mazda – Talas novih modela u Ženevi

Pored potpuno novih Mazde2, Mazde CX-3 i Mazde MX-5, u Ženevi će biti predstavljene redizajnirane Mazda6 i Mazda CX-5

Mazdino predstavljanje novih modela će kulminirati na 85. Sajmu automobila u Ženevi početkom marta. Japanski proizvođač će predstaviti potpuno novu Mazdu CX-3 – što će biti 5-ta Mazdina premijera u posljednjih 6 mjeseci – uz dvije nove generacije modela – Mazdu2 i Mazdu MX-5, na listi noviteta su i redizajnirane verzije modela Mazda6 i CX-5 za 2015.godinu.

cx-3_2014_laas_exterior_us_14_screen

Zvijezda na Mazdinom izložbenom prostou u Ženevi će biti Mazda CX-3, što je europska premijera prvog Mazdinog malog SUVa. CX-3 će biti dostupan sa AWD – pogonom na svim točkovima ili FWD – pogonom na prednjim točkovima, a u potpunosti će pratiti Mazdin smijer elegantnog Kodo dizajna, te ponuditi performanse i učinkovitost iz SKYACTIV tehnologije. CX-3 će obogatiti brzorastući segment malih SUVova u Europi, početkom prodaje u rano ljeto 2015.

Dugo iščekivana četvrta generacija Mazde MX-5 nudi za svakoga ponešto. Automobil koji je otkriven u septembru prošle godine je spojio svoje „trkaće srce“ sa novim dizajnom automobila i SKYACTIV tehnologijom. Svojim izgledom MX-5 se vraća korijenima; 25 godina unazad i prvom lansiranom legendarnom roadsteru iz Mazde. U prodaju Mazda MX-5 kreće u jesen 2015.

mx-5_2015_action_07_screen

Potpuno nova Mazda2, u pogledu dostupnosti opreme, donosi novi standard u B segmentu, uključujući nekoliko pionirskih opcija najmodernije tehnologije (head-up display, HMI upravljač, LED prednja svjetla,…). Novi Mazdin supermini je već osvojio europski Zlatni volan i titulu Automobil godine u Japanu.

cx-3_2014_laas_exterior_jp_23_screen

Mazdin nastup u Ženevi upotpunjuju unaprijeđeni modeli za 2015 godinu – Mazda CX-5 i Mazda6. Osim redizajniranih linija i potpuno novog interijera, modeli imaju i nove aktivne sigurnosne sisteme, među kojima se kao Mazdina inovacija ističu adaptivna potpuno LED prednja svjetla.

mazda2_2015_action_5_screen

Mazda6 2015. od sada ima i opciju AWD pogona (4×4) i head-up display za prikaz osnovnih informacija. CX-5 2015 dosadašnju ponudu benzinskih motora proširuje motorom SKYACTIV-G 2.5 sa 192 KS. Svih pet modela će biti dostupni sa MZD Connect sistemom povezivanja sa smartphone uređajima i i-ACTIVSENSE paketom najnaprednijih sigurnosnih tehnologija za pomoć vozaču.

Mazdin izložbeni prostor na Sajmu u Ženevi nalazi se u u dvorani 5, a oficijelnu press konferenciju Mazda je zakazala za 3.mart u 10:45 sati. Sajam je za medije otvoren 3 i 4 marta, a za javnost od 5 do 15. marta.

2015_cx-5_mazda6_launch_screen

Kategorije: Noviteti