Volkswagen Golf 7 GTI, konceptni model

Volkswagen Golf 7 GTI, konceptni model

Volkswagen je spremio jedno od svojih najjacih oružja, model Golf. Svoju svjetsku premijeru imat će danas na pariškom sajmu automobila, ali pored klasične verzije Volkswagen će predstaviti i konceptni GTI model. Obično se čekalo oko godinu dvije do dolaska GTI-a, ali ovog puta to nije slučaj. Sad možemo već predpostaviti da će GTI svoju svjetsku premijeru imati na ženevskom sajmu automobila u proljeće 2013. godine.

Ono po čemu se konceptni GTI razlikuje od klasične izvedbe Golfa VII jest po novoj prednjoj masci sa naglašenom crvenom linijom i oznakom GTI, hromiranim ispušni topovima te po stražnjim LED svjetlima. U odnosu na klasičnu izvedbu Golfa konceptni GTI niži je za 15 mm i opremljen standardnim GTI točkovima dimenzija 17 ili 18.

Unutrašnjost automobila prepoznatljiva je zahvaljujući korištenju materijala koji se provlače kroz GTI model, a tu su i sportski upravljač sa ravnim dnom, GTI ručica mjenjača, drugačiji instrumenti, crveno ambijentalno osvjetljenje i aluminijske nožne komande.

Novog GTI-a pokreće novi 2.0-litreni TFSI sa 220 KS i 350 Nm okretnog momenta koji će se uz pomoć Performance paketa moći pojačati za dodatnih 10 konja. Novi Golf GTI VII prvih 100 km/h trebao bi hvatati za 6,6 sekundi i ostvarivati maksimalnu brzinu od 246 km/h a sve to uz prosječnu potrošnju od 6,6 litara.

Kategorije: Noviteti