Novi Bentley Continental GT Speed najsnažniji je Continental GT ikad

Bentley Continental GT Speed

Novi Bentley Continental GT Speed najsnažniji je Continental GT ikad

Novi Bentley Continental GT Speed zasjeo na vrh ponude britanskog proizvođača kao najsnažniji Continental GT u kompletnoj historiji kompanije koja je duga tačno 101 godinu. Novi model sa oznakom “Speed” zahvaljujući brojnim mehaničkim promjenama još je dinamičniji za vožnju.

Bentley Continental GT Speed ​ima suptilno agresivniji izgled od standardnog GT modela. Rešetka motora, usisnici zraka i bočni pragovi obojeni su u “Dark Tint” boju koja dodatno naglašava sportski identitet automobila.

Na prednjem braniku nalazi se hormirana oznaka “Speed”, a automobil je postavljen 22 inčne točkove koji su standardno obojenu svijetlo srebrnoj boji. Kupci imaju mogućnost izbora tamne nijanse ili sjajne crne boje. Kupci mogu birati između 15 glavnih i 11 sekundarnih boja.

Bentley Continental GT Speed

Slične promjene napravljene su i u putničkoj kabini koje dodatno naglašavaju agresivni izgled, ali bez narušavanja luksuza i komfora. Promjene su zahvatile upravljač i sjedišta koji su presvučeni jedinstvenom dvobojnom kožom i alkantarom. Na centralnoj konzoli nalazi se rotirajući centralni ekran kao i na standardnom modelu Continental GT-a.

Bentley Continental GT Speed pokreće 6,0-litreni W12 motor sa dva turbo punjača iz kojeg je izvučeno dodatnih 24 KS. U konačnici sada je vozaču na raspolaganju brutalnih 650 KS i 900 Nm okretnog momenta. To automobilu uz uravnotežen pogon na sve točkove osigurava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,5 sekunde i maksimalnu brzinu od 335 km/h.

Bentley Continental GT Speed

Inženjeri Bentleya napravili su potrebne modifikacija na osmostepenom automatskom mjenjaču s dvostrukim kvačilom kako bi imao brže izmjene stepena prijenosa te trpio veća opterećenja. Tako bi osvježeni mjenjač trebao mijenjati stepene prijenosa dvostruko brže od onog u standardnom Continental GT-u.

Ovjes i upravljanje također su temeljito prerađeni kako bi se osigurala bolja dinamika vožnje. Tu je nova funkcija elektronskog upravljanja svim točkovima koja osigurava automobilu bolju okretljivost i promjene pravca zahvaljujući mogućnosti zakretanja zadnjih točkova.

Bentley Continental GT Speed

U kombinaciji s Bentley Dynamic Ride i diferencijalom s ograničenim klizanjem, ovaj Bentley Continental GT Speed ​​najagilniji Continental do danas.

Prodaja novog Bentley Continental GT Speed trebala bi krenuti u drugoj polovini 2021. godine, a Bentley nije objavio cijene novog modela.

Kategorije: Noviteti