Novi BMW M5 CS stiže narednog mjeseca sa 626 KS

Novi BMW M5 CS stiže narednog mjeseca sa 626 KS

BMW M5 CS u novom izdanju uhvaćen je nekoliko puta od strane špijunskih fotografa. Nakon dugog iščekivanja bavarska kompanija narednog sedmice predstavlja svoj novitet.

Izvršni direktor BMW-a M Markus Flasch u kratkom videu otkrio je neke detalje BMW M5 CS modela koji će debitovati sljedećeg mjeseca. Super limuzina temelji se na M5 Competitionu i ima jedinstvenu masku sa zlatno bronzanim okvirom.

Novi BMW M5 CS model opremljen je žutim svjetlima koja su nadahnuta moto sportom, a tu su i laki točkovi od kovanog aluminijuma ispod kojih se krije karbonsko-keramičkim diskovi kočionog sistema.

Flasch nije iznosio mnogo detalja, ali je potvrdio da će automobil raspolagati sa 626 KS. To je neznatno povećanje u odnosu na M5 Competition koji ima twin-turbo 4,4-litreni V8 motor koji razvija 616 KS i 750 Nm okretnog momenta. Uz pojačanu snagu, M5 CS bio je i na “dijeti” pa je lakši za 70 kg pa se očekuje težina od 1.825 kg.

S više snage i manje težine, M5 CS trebao bi lako nadmašiti performanse M5 modela koje ubrzava za 3,3 sekunde od 0 od 100 km/h i postiže maksimalnu brzinu od 305 km/h.

Kategorije: Noviteti