Novi Peugeot e-Partner i e-Furgon najnovije generacije

Peugeot e-Partner

Novi Peugeot e-Partner i e-Furgon najnovije generacije

Marka PEUGEOT postaje jedan od prvih proizvođača koji nudi cjelovitu gamu električnih privrednih vozila u Evropi i time potvrđuje svoj pohod na taj segment vozila.

Nakon vozila e-EXPERT i e-BOXER, PEUGEOT s ponosom predstavlja novi PEUGEOT e-PARTNER. Zahvaljujući sjajnom komercijalnom uspjehu koji ostvaruje već generacijama te brojnim nagradama koje je osvojio, uključujući titulu International Van of the year 2019., PEUGEOT PARTNER od svog je puštanja u prodaju 1996. godine proizveden u 2 000 000 primjeraka te se prodaje u više od 100 zemalja.

PEUGEOT PARTNER vodeći je model u segmentu F1 (furgoni) na evropskom tržištu još od njegovog puštanja u prodaju 2018., a odsad je dostupan i u izvedbi s potpuno električnim motorom.

Novi PEUGEOT e-PARTNER savršen je primjer načela Marke „power of choice”, pa tako nudi:

 • domet do 275 km prema ciklusu WLTP (homologacija u tijeku)
 • 2 dužine (Standard i Long)
 • 2 izvedbe: furgoni (do 3 sjedišta) i vozila s produženom kabinom (do 5 sjedišta)
 • mogućnost vuče do 750 kg
 • nosivost do 800 kg
 • tovarna zapremina do 4,4m³, identično kao i kod verzije s motorom s unutaršnjim izgaranjem.

Peugeot e-Partner

Lako se kreće u svim uslovima, prilagođen je potrebama svih djelatnosti zahvaljujući radnom prostoru koji olakšava obavljanje svakodnevnih obveza, ugrađenim tehnologijama poput digitalnog sistema PEUGEOT i-Cockpit® i dojmljivim stilskim obilježjima. Uz sve navedeno, PEUGEOT e-PARTNER također omogućuje pristup centru grada bez ikakvih ograničenja.

Zadržati sve izvorne kvalitete vozila PEUGEOT PARTNER bez ikakvih kompromisa i usto izbjeći emisiju CO2 – od sada je i to moguće.

Tržište koje e-voluira punom brzinom

U evropskom tržišnom segmentu furgona (F1), u kojem je 2019. bilo zastupljeno 613 000 vozila, PEUGEOT. PARTNER je vodeći model. Osim toga, njegov tržišni udio neprestano raste otkako je 2018. pušten u prodaju.

Ako se uzme u obzir činjenica da gotovo 80 % vozača privrednih vozila u prosjeku dnevno prijeđe manje od 200 km, električna izvedba vozila PEUGEOT PARTNER bila je logičan korak.

Dodatan poticaj bilo je i to što je sve češće pristup gradskim centrima ograničen, a neki gradovi dozvoljavaju pristup samo potpuno električnim vozilima.

100% električna tehnologija, efikasnost e-furgona najnovije generacije:

 • PEUGEOT e-PARTNER razvijen je na modularnoj platformi s različitim razinama snage EMP2 (Efficient
 • Modular Platform) i ima 100 % električni motor najveće snage od 100 kW i najvećeg okretnog momenta
 • od 260 Nm s trenutnim odzivom koji je dostupan već od samog kretanja, bez vibracija, bez buke, bez
 • promjene stupnja prijenosa, bez neugodnihmirisa i, naravno, bez emisije CO2.

Električni pogonski sklop (električni motor, izmjenjivač (inverter) i punjač) sličan je kao i kod novog PEUGEOT e-EXPERT. Kao i na tom modelu, izvršena je prilagodba reduktora mjenjača kako bi se zadovoljili zahtjevi u vezi s prijevozom tereta koji vrijede za privredna vozila.

Vozna svojstva (u načinu rada POWER) navedena su u nastavku:
 • najveća brzina iznosi 130 km/h
 • ubrzanje od 0 do 100 km/h postiže se u 11,2 sekunde
 • ubrzanje od 80 do 120 km/h postiže se u 8,9 sekundi.

Dvije izvedbe (Standard i Long) dostupne su s litij-ionskom baterijom (18 modula) kapaciteta 50 kWh koja omogućava domet do 275 km ovisno o verziji, načinu vožnje i u skladu s postupkom homologacije WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures) (homologacija u tijeku).

Toplinska regulacija baterije spojena je na sistem grijanja kabine te omogućuje vrlo brzo punjenje baterije, optimiziran domet i duži radni vijek.