Predstavljen novi Seat Leon

Predstavljen novi Seat Leon

Seat je predstavio novi Seat Leon model. Ovaj model savršeno kombinuje ljepotu i praktičnost. Potpuno redizajniran od samih osnova, Seat Leon treće generacije donosi vrhunske tehnologije, koristi savršenu šasiju, napredni informaciono zabavni sistem i sofisticirane sisteme za pomoć vozaču.

Dostupnost Full-LED svjetala za treću generaciju označava prvi put ovu opciju kod nekog Seat modela. Novi Leon isporučuje svu snagu Seat brenda koja se akumulirala godinama unazad. Riječ je o vozilu sa sportskim karakterom i širokim opsegom snage. On donosi kvalitet i tehnologije vozila pune veličine u segment kompaktnih modela. Leon je veliki korak naprijed kada je riječ o strategiji rasta Seat brenda.

Ovaj model će se pojaviti krajem godine u petovratnoj izvedbi a kasnije će dobiti veći broj varijanti. Sa potpuno novim Leonom, španksi proizvođač je razvio automobil koji savršeno opravdava značenje pojma uživanja vožnji.

Ovaj model donosi kompleksan miks dizajna, tehnologije, atletskih performansi i premium kvaliteta sa ciljem zadovoljenja postojećih korisnika, ali i privlačenja novih generacija kupaca automobila ovom brendu.

Svaka pogonska jedinica ovog modela je među najboljima u klasi kada je riječ o efikasnosti i emisijama, pri čemu je vrhunac model 1.6 TDI sa start/stop tehnologijom. Njegova prosječna potrošnja goriva je 3.8 L/100 km uz emisiju CO2 od 99 grama.

Novi Leon je potpuno novi automobil i otvara novo poglavlje za španski brend. On kombinuje Seat dinamički novi dizajnerski jezik sa najnovijim tehnologijama. Fini detalji i precizni dizajn, naročito kada je enterijer u pitanju reflektuju visok standard vještine dizajnera koji su radili na novom Leonu.

Seat Leon pokreće serija moćnih i efikasnih TDI i TSI motora u rasponu 1.2 do 2.0L. Svi motori su opremljeni tehnologijama direktnog ubrizgavanja i turbopunjenja, a takođe sve karakteriše i minimalno unutrašnje trenje i brzo zagrijevanje. U poređenju sa prethodnim modelima potrošnja goriva je smanjena za 22%.

Verzija 1.6 TDI generiše 104 KS snage i 250 Nm okretnog momenta. U Ecomotive verziji sa start/stop sistemom i rekuperacijom energije kočenja ovaj model troši pomenutih 3.8 L/100km. Ekstenzivno prerađeni 2.0 TDI obezbeđuje potrošnju od svega 4.0 L/100km u Ecomotive verziji uz 148 KS snage i 320 Nm okretnog momenta.

Kategorije: Noviteti