Passat Alltrack

Passat Alltrack

Volkswagen ne miruje ni u jednom momentu. Nije prošla ni puna godina dana od predstavljanja novog Passata, a Volkswagen šalje “novi” model Passata na tržište. Ovog puta se radi off-road Passatu, što je i prvi ikada proizvedeni off-road Passat. Automobil je baziran na Passatu B7, koji je dodatno odignut od zemlje. Dobio je branike kao i ostali crossoveri iz poridice Volkswagen koji su karakteristični za SUV vozila, proširene lukove točkova i bočne pragove.

Paletu motora čine provjereni benzinci i dizeli u rasponu od 138 do 207 KS. Benzinsku paletu čine 1,8-litarski TSI motor sa 158 KS i 2.0-litarski TSI koji isporučuje 207 KS. Kada je riječ o dizelašima, tu je već dobro poznati 2.0-litarski TDI common rail motor sa 138 KS kao i snažnija varijanta sa 168 KS.

Snaga će se prenositi putem ručnih ali i automackih DSG mjenjača. DSG mjenjač bit će raspoloživ za modele sa 2.0-litarskim benzincima i dizelima. Kako bi imao gotovo sve kao pravi terenac tu je i pogon na sva četiri točka – 4-motion.

Volkswagen ističe da ovaj crossover odlikuje i vrlo mala potrošnja goriva. Tako navode da 2.0-litarski TDI sa 138 KS na pređenih 100 kilometara troši 5,8 litara euro dizela, a snažnija varijanta od 168 KS troši 5.8 litara. Obzirom da se radi vozilu sa pogonom na sve točkove, ovakvi rezultati u segmentu potrošnje goriva zaslužuju pohovalu.

Novi model bit će premijerno predstavljen na sajmu automobila u Tokiju.

Kategorije: Noviteti