Predstavljen novi Renault Mégane Grand Coupé – Širenje porodice

Novi Renault Mégane Sedan

Predstavljen novi Renault Mégane Grand Coupé – Širenje porodice

Renault nastavlja sa širenjem modela u C segmentu. Poslije hatchbacka i grandtoura, treći član porodice Mégane je novi Grand Coupé. Najskladniji i najatraktivniji četverovratni Mégane će koristiti svu naprednu Renaultovu tehnologiju, dokazanu u Novom Méganu, ali i drugim luksuznijim modelima.

Nakon predstavljanja novog Mégana 2015. godine i njegovog karavanskog derivata Grandtour u martu 2016. godine, novi Mégane Grand Coupé je najnoviji član porodice Mégane.

Novi Renault Mégane Sedan (3)

Četverovratni Mégane je dio obnovljene Renault game, a svojim osobinama djeluje kao vozila iz višeg segmenta, što osigurava veću udobnost i užitak u vožnji. Njegov dinamični i prestižni stil je primjetan u fino obrađenim površinama dobro uravnoteženih proporcija, kao i prepoznatljivim prednjim svjetlima karakterističnim za novu gamu Renault modela, posebno po C-oblikovanom svjetlosnom potpisu. Stakleni krov je dizajniran tako da povezuje vjetrobransko i stražnje staklo, što novom Méganu Grand Coupéu daje izrazito elegantan dvodijelni izgled.

Najveća snaga novog Grand Coupéa tradicionalno dolazi iznutra. Naime, prostor na stražnjoj klupi je među najkomfornijim u segmentu, dok trodijelna limuzina ispod atraktivno dizajniranog poklopca skriva prtljažnik zapremine 508 dm3 (VDO), koji ima jednostavni ”hands-free” pristup zahvaljujući sistemu Easy Trunk Access.

Novi Renault Mégane Sedan (2)

Novi Mégane Grand Coupé koristi višestruke beneficije modularne CMF C/D platforme, te stoga donosi isti užitak u vožnji i vrhunsku opremljenost kao kod ostatka Mégane game kako bi ispunio očekivanja kupaca, koji su u potrazi za stilski privlačnim i ujedno praktičnim vozilom za svakodnevno korištenje. Njegova oprema uključuje: 7-inčnu TFT digitalnu instrument ploču u boji, 8,7-inčni multimedijski tablet, R-LINK2, MultiSENSE sistem, head-up kolor display, Easy-Park sistem, te opsežnu opremu i moderne asistente u vožnji kao što su: kočioni sistem u slučaju nužde, upozorenje pri napuštanju vozne trake itd.

Zavisno od tržišta, gama motora se sastoji od dva benzinska i tri dizelska agregata:

  • SCe 115 (petostepeni ručni ili automatski CVT mjenjač)
  • TCe 130 (šestostepeni ručni ili sedmostepena EDC automatika sa dvostrukim kvačilom)
  • dCi 90 (šestostepeni ručni mjenjač)
  • dCi 110 (šestostepeni ručni ili šestoostepena EDC automatika sa dvostrukim kvačilom)
  • dCi 130 (šestostepeni ručni mjenjač)

Potpuno novi Mégane Sedan će se proizvoditi u turskoj tvornici u Bursi, a prodavat će se u više od 20 zemalja širom svijeta.

Novi Renault Mégane Sedan (5)

Kategorije: Noviteti