Predstavljen novi sportski Audi SQ2

Predstavljen novi sportski Audi SQ2

Audi ima armadu novih modela na ovogodišnjem sajmu automobila u Parizu, ali samo jedan od njih nosi oznaku S. Novi Audi Q2 dobio je svoju sportsku izvedbu koja nosi oznaku SQ2.izvedba SUV-a.

U osnovi Audi Q2 primio je vitaminski dodatak iz S3 hot hatch-a modela, pa novi SQ2 pokreće 2,0-litreni TFSI motor sa 300 KS i 400 Nm okretnog momenta. Ovaj već dobro poznati motor SQ2 uparen je sa S tronic mjenjačem sa dvije spojke te automobil od 0 do 100 km/h dovodi za 4,8 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Audi SQ2 ima i spušteni sportski ovjes koji automobil u odnosu na standardni model spušta za 20 mm. Tu su i brojni sportski detalji na karoseriji i unutrašnjosti.

Audi SQ2 također dolazi standardno sa Audi drive select sistemom dinamičkog upravljanja koji nudi pet načina vožnje: auto, comfort, dynamic, efficiency i individual. Svaka od postavki mijenja odgovor upravljača, prijenosa i drugih sistema za vožnju.

Sa vanjske strane, SQ2 se lako prepoznaje zahvaljujući agresivnijim odbojnicima s većim ulazima za zrak na prednjoj strani i četverostrukim ispušnim izlazima na zadnjoj strani, posebnom rešetkom, oštrijim bočnim pragovima, “quattro” oblogom na vratima i krovnim spoilerom.

Za novi SQ2 nudi se 10 različitih aluminijskih felgi u rasponu od 18 do 19 inča, kao i 10 vanjskih boja.

Kategorije: Noviteti