Predstavljen Porsche Cayman GT4 model sa 385 KS

Porsche Cayman GT4 - 2015 - 01

Predstavljen Porsche Cayman GT4 model sa 385 KS

Porsche je zvanično putem interneta predstavo novi model Cayman GT4, a koji će svjetsku premijeru imati na sajmu automobila u Ženevi. S novim Cayman GT4 modelom Porsche želi nastaviti promovisanje radikalnih modela sa dvoje vrata.

Porsche Cayman GT4 - 2015 - 02

Porsche Cayman GT4 ima veoma agresivan eksterijer sa izrazito agresivnim prednjim krajem. Prednjim krajem dominiraju spliter zraka i umecima u okviru rešetke motora. Gledajući prema stražnjem dijelu automobila u svakom dijelu vidimo sportske linije i oblike. Na bočnoj strani automobila dominiraju veliki usisnici zraka, a na stražnjem kraju tu je veliki zadnji spojler i fiksno zadnje krilo. Zadnji kraj automobila upotpunjuje centralno postavljeni dvostruki ispušni sistem.

Porsche Cayman GT4 - 2015 - 03

Putnička kabina u velikoj je mjeri preuzeta od osnovnog modela, ali je opremljena sportskim sjedištima koja su presvučena u kombinaciji kože i Alcantare, a tu je i sportski kožni volan.

Za pokretanje novog Cayman GT4 modela zadužen je 3.8-litreni linijskim šestocilindarskim motorom koji razvija 385ks snage. On je uparen sa šestostepenom ručnom transmisijom koja omogućava vozilu da ubrza od 0 do 100 km/h za 4,4 sekunde te da postigne maksimalnu briznu od 295 km/h. Uz to, Porsche navodi da je ovaj model uspio obići krug na stazi Nürburgring za 7 minuta i 40 sekundi.

Porsche Cayman GT4 - 2015 - 04

Kako bi se poboljšale vozne karakteristike ali i estetika, visina vozila smanjena za 30 mm, a uz to Cayman GT4 dobio je kočnice visokih performansi koje su preuzete od modela 911 GT3. Za one najzahtjevnije kupce koji su spremni platiti više, mogu odabrati Cayman GT4 sa različitom dodatnom opremom koja uključuje keramičke kočnice, sjedišta od ugljičnih vlakana ojačana plastikom i specijalni Sport Chrono paket sa jedinstvenom Track Precision aplikacijom.

Porsche Cayman GT4 - 2015 - 05

Porsche Cayman GT4 već je moguće naručiti na Njemačkom tržištu, a početna cijena iznosi 85.779 eura.

Porsche Cayman GT4 - 2015 - 06

Kategorije: Noviteti