Renault Duster Oroch – Prvi Renaultov Pick-up

Renault Duster Oroch 69470

Renault Duster Oroch – Prvi Renaultov Pick-up

Renault na sajmu automobila u Buenos Airesu predstavlja svoje prvo Pick-up (Sport Utility Pick-up) vozilo, pod imenom Duster Oroch.

Izbor lokacije za predstavljanje novog modela nije slučajan, jer Pick-up vozila u Latinskoj Americi bilježe rast prodaje, što potvrđuju prodajni rezultati sa 900.000 primjeraka na godišnjem nivou. Uz to, Duster Oroch je sagrađen na već poznatoj platformi, a sam Duster spada mežu najpopularnija vozila u SUV segmentu.

Renault Duster Oroch 69471

Renault Duster Oroch je pick-up srednje klase nosivosti 500 – 1.000 kg, sa „duplom“ kabinom, četvero vrata i 5 sjedišta.

„Novi model, Renaultov prvi pick-up je sljedeći korak u Renaultovoj globalnoj strategiji. Sa modelom Duster Oroch, brend je započeo ofanzivu u ovom zahtjevnom segmentu.”, izjavio je Ashwani Guptae, šef Renaultovih komercijalnih vozila.

Renault Duster Oroch 69472

Prema prvim najavama, u ponudi će biti 1,6 i 2,0 litreni motori sa snagama od 110 do 143 KS, te pogonom (jednostavno) 4×2 i očekivano 4×4. Duster Oroch je dizajnirao specijalizirani centar Renault Design Latin America (RDAL), te ga prilagodio specifičnim zahtjevima i potrebama klijenata sa tog područja.

Renault Duster Oroch 69473

Iako nije zvanično potvrđeno, moguće je da će se ovo vozilo naći i na evropskom tržištu, što će sasvim sigurno zavisiti od potražnje.

Kategorije: Noviteti