Nissan se potpuno novim modelom vraća u C segment automobila

Nissan C concept

Nissan se potpuno novim modelom vraća u C segment automobila

Nissan se u C segment automobila vraća potpuno novim modelom imena Pulsar. Taj prostrani hatchback sa pet vrata, čije je predstavljanje najavljeno za 20.maj 2014. godine, dizajniran je kako bi ispunio posebne zahtjeve evropskih kupaca, a proizvodit će se u Nissanovoj tvornici u Barceloni.

Pulsar će obnoviti Nissanovu snažnu vezu sa C segmentom – drugim najvećim dijelom evropskog tržišta automobila. Dizajniran istim visokokvalitetnim, iznimno inovativnim pristupom koji obilježava sve nove Nissanove modele, novi će se Pulsar u prodaji naći tokom jeseni 2014. godine.

Ime Pulsar ima bogatu prošlost u Nissanovom proizvodnom programu, a prvi se put pojavilo 1978. godine. U protekle četiri decenije, često je upotrebljavano za modele na azijskim i australskim tržištima, a značka Pulsar se na nekim evropskim tržištima početkom 1990-ih pojavljivala na modelu N14 (Sunny).

Više informacija i fotografija novog Nissana Pulsar, bit će dostupno nakon službenog predstavljanja na Internet adresi http://www.newsroom.nissan-europe.com.

Kategorije: Noviteti