Seat Ibiza facelift 2012.

Seat Ibiza facelift 2012.

Seat je predstavio osvježenu Seat Ibizu, pa je tako objavio nekoliko njenih fotografija. Seat u revidiranje Ibize odavno je krenuo, a to smo vidjeli krajem prošle godine i to na špijunskim fotografijama. Tri godine nakon što je Seat predstavio njenu četvrtu generaciju Ibiza je prošla kroz poprilično zatezanje bora. Osvježena Ibiza svoju premijeru će imati i Ženevi, a bit će predstavljena u svim izvedbama po broju vrata i do sada dostupnim šasijskim izvedbama.

Prve službene fotografije otkrivaju kako revidirana Ibiza dio svog izgleda kopira od koncepata IBE,IBL i IBX, a upravo ti koncepti će poslužiti Španjolskom brandu postati rasadnik za postojeće i buduće modele kada je dizajn u pitanju. Dotjerana Ibiza ima drugačiji prednji branik i drugačija prednja svjetla upotpunjena LED tehnologijom, a Ibiza je dobila i veću prednju masku, a stražnji kraj sada izgleda bogatije sa novim svjetlosnim sklopovima sa novim branikom.

Kada je unutrašnjost u pitanju Seat je objavio kako je unutrašnjost sada obogaćena novim materijalima, novom klimom i manjim upravljačem. Tu je i novi prijenosni medijski sistem koji je vjerojatno sličan onome iz modela Mii koji u sebi ima putni računar, navigaciju i audio sistem.

Dotjeranu Ibizu pokretat će pet motora, od čega tri benzinska i dva dizelska. Od dizela će biti dostupni 1.2-litreni TDI sa 75 KS i 2.0-litreni TDI s 142 konja, dok paletu benzinskih motora čine 1.2-litreni atmosferac s 60 KS, 1,2-litreni TSI sa 105 KS te 1.4-litreni TSI sa 150 konja. Kada je riječ o mjenjačima Ibiza će biti dostupna sa šest-stepenim ručnim ili sedam-stepenim automatskim mjenjačima.

Španski proizvođač najavio je i dolaska Cupra varijante ovog automobila koja će javnosti biti predstavljen u drugoj polovici ove godine.

Kategorije: Noviteti