Škoda otkrila unutrašnjost budućeg modela Scala

Škoda otkrila unutrašnjost budućeg modela Scala

Škoda je nedavno najavila dolazak novog modela koji će nositi ime Scala, a novi hatchback model zamijenit će odlazeći Rapid. Najnoviji Škodin model polako se počinje pokazivati. Nakon što je češki proizvođač prikazao vanjski izgled automobila, došao je red i na unutrašnjost.

Novi Škodin adut u kompaktnoj klasi trebao bi parirati Volkswagen Golfu, Renault Meganeu, Fordu Focusu, Kiji Ceed i drugim modelima iz ove klase. Premijera modela Scala očekuje se prije kraja tekuće godine, a prije zvaničnog predstavljanja Škoda je objavila nekoliko crteža i slika maskiranih prototipova.

Najnoviji objavljeni crtež prikazuje unutrašnjost modela Scala kojom dominira veliki ekran multimedijalnog sistema. Očekivano, unutrašnjost je orijentirana ka funkcionalnosti i prostranosti, ali je obogaćena sa savremenim tehnološkim rješenjima.

Škoda Scala zadržat će tradicionalne komande za upravljanje ventilacionim sistemom, dok će se većina drugih komandi izvršavati preko centralnog ekrana infotainment sistema. Kao opcija nudit će se digitalna instrument tabla čija dijagonala ekrana će biti 10,25 inča.

Scala će imati međuosovinski razmak od 2.649 mm što je 29 mm više od VW Golfa, a zapremina prtljažnika iznosit će 467 litara što je također 87 litar više od aktuelnog Golfa. Kada je riječ o prostranosti zadnje klupe, mjesta za koljena ima kao kod velike Octavije, a putnici nazad imaju 982 milimetra prostora za glave. Ovim se nova Scala nameće kao najprostraniji automobil u klasi.

Škoda Scala dizajnerski će se potpuno uklopiti u aktuelnu ponudu češkog proizvođača.

Kategorije: Noviteti, Vijesti