Škoda u Ženevi predstavila Kodiaq u Sportline i Scout izvedbi

Škoda u Ženevi predstavila Kodiaq u Sportline i Scout izvedbi

Kako je i prethodno najavljeno, Škoda je na sajmu automboila u Ženevi premijerno predstavila dvije izvedbe Kodiaq modela, Scout i Sportline.

Škodin veliki SUV sada je dostupan u nove dvije izvedbe koje se vizuelno razlikuju od standardnog modela. Sportline izvedba ima novi redizajnirani prednji i zadnji branik koji izgledaju agresivnije i automobilu daju sportski duh. Tome dodatno pomažu i novi dvobojni 19 inčni aluminijumski točkovi, a opcionalno su dostupni točkovi veličine 20 inča.

Tu nije kraj vizuelnim razlikama jer Kodiaq Sportline ima i crne ukrasne detalje na prednjoj masci, bočnim retrovizorima, krovnim nosačima i prozorima. Zadnja bočna stakla dodatno su zatamljena, a na dnu zadnjeg branika postavljeni su srebreni detalji koji stvaraju iluziju ispušnih cijevi koje su zapravno skrivene ispod karoserije.

Unutrašnjost automobila obogaćena je detaljima koji automobilu daju sportski duh. Očekivano, Kodiaq je bogato opremljen sa tehnološkim i “Simply Clever” rješenjima po čemu je Škoda odavno prepoznatljiva.

Škoda Kodiaq u Scout izvedbi je pravi terenec u svakom smislu. Pored snažnih motora i 4×4 pogona, karoserija automobila je dodatno zaštićena plastičnim oblogama. One su postavljene na udarna mjesta koje automobil štite od svakodnevnih oštećenja ali i onih kada se nađete van uređenih puteva. Plastične zaštite na karoseriji postavljene su na blatobranima, prgavoima i podu automobila.

Za razliku od Sportline izvedbe, kod Scout modela obiluju horm detalji. Tako su u hormiranoj izvedbi postavljeni ukrasi na masci motora, ukrasi bočnih retrovizora, ukrasna lajsna oko bočnih prozra, te krovni nosači koji su također u hrom izvedbi. Automobil je postavljen na 19 inčne aluminijumske točkove.

Obje izvedbe dolaze s pogonom na sva četiri točka, a ponuda motora je identična. Baznu izvedbu pokreće 1.4-litarski TSI benzinski motor koji razvija 150 KS. On omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 9,8 sekundi te maksimalnu brzinu od 197 km/h. Za one zahtijevnije, tu je snažniji 2,0-litarski TSI motor sa 180 KS koji Kodiaqa do 100 km/h dovodi za 8 sekundi te postiže maksimalnu brzinu od 207 km/h.

U ponudi dizelskih motora Škoda je pripremila poznati 2,0-litarski TDI motor sa 150 i 190 KS. Slabija verzija ima ubrzanje od 0 do 100 km/h za 9,5 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 197 km/h, dok snažnija izvedba do 100 km/h ubrzava za 8,9 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 210 km/h.

Dolazak Kodiaq modela na BiH tržište paniran je za april mjesec tekuće godine, kada bi trebale biti i poznate cijene.

 

Kategorije: Auto sajam, Noviteti