McLaren Senna – Novi hiperautomobil

McLaren Senna – Novi hiperautomobil

McLaren Automotive predstavio je novi hiper automobil koji nosi ime slavnoga trostrukog svjetskog prvaka Ayrtona Senne. Ovaj automobil vozaču nudi sirovu povezanost sa ovim superbrzim automobilom.

McLaren Senna je personifikacija McLarenova DNK u najekstremnijem obliku automobila za trkaću stazu koji ne prihvata nikakve kompromise kad je riječ o brzini.

Automobil je legalan za cestu, ali na njemu je sve prilagođeno kako bi vozač mogao biti što brži na trkaćoj stazi. Ovo je najekstremniji McLarenov cestovni automobil koji će biti najbrži na trkaćoj stazi od svih dosadašnjih McLarenovih automobila.

Inspiriran jednim od najvećih vozača u McLarenovoj povijesti, legendarnim i tragično preminulim Sennom, McLaren Senna je posvećen vozaču koji će iz njega izvući apsolutni maksimum.

Senna je dio P1 porodice, ali dok je P1 automobil prilagođen i cesti i stazi, Senna je puno beskompromisniji i naglasak stavlja na performanse na stazi. McLaren Senna će se ručno sastavljati u Engleskoj u McLaren Production Centru, a proizvodnja će biti ograničena na 500 primjeraka koji već imaju svoje kupce.

Performanse

Senna ima aktivnu aerodinamiku koja radi u saradnji s RaceActive hidrauličkim ovjesom (RCC II) i izuzetno čvrstim okvirom od karbonskih vlakana. Snagom od 800 KS i masom od samo 1163 kg McLaren Senna ima specifičnu snagu od 688 KS/t što ga svrstava u sam vrh cestovnih automobila.

MonoCage III šasija najjača je ikad proizvedena u McLarenu, a karbonsko keramičke kočnice najnaprednije su ikad ugrađene u cestovni McLaren. Odabir guma također je poseban jer je Pirelli s McLarenom razvio posebne gume Pirelli P ZeroTM Trofeo R.

Kategorije: Noviteti