Kia na sajmu automobil u Ženevi 2012.

Kia na sajmu automobil u Ženevi 2012.

Kia Cee'd Wagon

Kako je i bilo najavljeno nova Kia Cee'd Wagon predstavljena je na ženevskom sajmu automobila 2012. godine. Ovo je druga generacija ovog automobila od poznatog korejskog proizvođa. Vrijedni Koreanci polažu veliku nadu u ovaj model, posebno zato što su ga dizajnirali u skladu sa željama evropskih kupaca, a drugi adut ovog modela biće povoljna cijena. Ako još dodamo tome da Kia daje veliku garanciju na svoje automobile onda je realno očekivati veliki uspijeh ovog automobila.

Novi Cee'd Wagon koji je predstavljen na Auto Salon Geneva, pokretat će dva benzinska i dva dizelska motora. Benzinsku ponudu čine 1.4-litreni četverocilindraš sa 90 KS, dok  1.6-litreni takođe četverocilindraš isporučuje 130 KS. Što se tiče dizela tu gotovo nema nikakvih odstupanja kad je u pitanju snaga motora. Slabiji motor isporučuje 90 KS a snažniji 128 KS. Oba dizelska motora imaju turbo punjače.

Kia je svoj novi model opremila sa šestostepenim manuelnim mjenjačima, što se recimo kod mnogi drugih proizvođača mora doplatiti. Pored manuelnih mjenjača moguće je poručiti i automatik mjenjač, pa tako jači benzinac može se naručiti sa DCT mjenjačam sa šest stepeni prenosa. Kada govorimo o DCT mjenjaču, treba napomenuti da se radi o modernoj transmisji sa duplom spojkom.

Kia će svoj novi model na tržište plasitrati u toku ljeta 2012. godine.

Kategorije: Noviteti