Svjetska premijera nove Opel Astre u Rüsselsheimu

Nova Opel Astra 2021

Svjetska premijera nove Opel Astre u Rüsselsheimu

ROĐEN JE NOVI BLITZ – Opel je danas pod ovim motom u Rüsselsheimu predstavio posve novu šestu generaciju Astre.

U prisutnosti 180 novinara i pred oko 500 drugih predstavnika medija koji su pratili stream uživo, novi glavni izvršni direktor Uwe Hochgeschurtz predstavio je novopridošlicu tijekom svog prvog radnog dana u Opelu. Trener Liverpoola Jürgen Klopp bio je podrška šefu Opela. Opelov ambasador branda oduševljen je novom Astrom.

Klopp je imao priliku voziti pretproizvodni model nekoliko kilometara tokom ljetošnje posjete Opelovom studiju za dizajn. Po prvi puta, bestseler s Blitz amblemom sada je elektrificiran. Nova Astra bit će dostupna kao plug-in hibrid kada se narudžbe počnu zaprimati krajem godine. Potpuno baterijsko-električna Opel Astra-e dodatno stiže na tržište 2023. Nova generacija Astre također je dostupna s visokoučinkovitim benzinskim i dizelskim motorima. Tako kupci mogu odabrati pogonski sklop po vlastitom izboru.

Fantastičan automobil! Nova Astra otvorit će uzbudljivo novo poglavlje u povijesti Opelovih modela kompaktne klase. Ovo će biti prvi puta da nudimo i baterijsko-električnu i plug-in hibridnu verziju istog modela. Uvjeren sam da će nova Astra i Astra-e ostaviti snažan dojam i brandu privući brojne nove kupce,” rekao je glavni izvršni direktor Opela Uwe Hochgeschurtz tijekom svjetske premijere u Rüsselsheimu.

I ambasador branda Opel Jürgen Klopp opisao je prve dojmove koje je stekao u susretu s pretproizvodnim vozilom: „Imao sam priliku voziti kamufliranu Astru u inačici plug-in hibrida – zaista vrlo impresivno. Istovremeno tiha i moćna, upravljivost gotovo poput sportskog automobila. I dizajn: odvažan, inovativan, kreativan. Bravo Opel!”

Nova Opel Astra 2021

30 godina Opel Astre: Bestseler i lice branda

Opel je prodao gotovo 15 milijuna modela Astre od premijere Kadettovog nasljednika 1991. godine. 30 godina kasnije, model kompaktne klase u samom je vrhu više nego ikada. Nova Opel Astra izjava je o filozofiji dizajna branda. Dinamična kao nikada do sada, s čistim, zategnutim površinama, oslobođena suvišnih elemenata, nosi novo lice branda – Opel Vizir. Šesta generacija pojavljuje se na tržištu ove godine kao sportski model s pet vrata koji premda je niži, nudi još više prostora u odnosu na njezinu prethodnicu.

Nova generacija dizajnirana je i razvijana u sjedištu Opela u Rüsselsheimu gdje ove jeseni počinje proizvodnja. Novi model donosi inovacije u kompaktnoj klasi koje su kupci ranije poznavali samo u skupljim vozilima. Na primjer, Astra je opremljena najnovijom inačicom prilagodljivih Intelli-Lux LED® Pixel Light svjetala. Sistem osvjetljenja stiže ravno s Opelove perjanice Insignije i sa 168 LED elemenata, predvodnik je u segmentima kompaktnih vozila i vozila srednje klase.

Vremenski skok dogodio se u unutrašnjosti nove generacije Astre. Dolaskom potpuno digitalne ploče s instrumentima Pure Panel, analogni instrumenti otišli su u povijest. Umjesto toga, novo sučelje čovjeka i stroja (HMI) sa svježom, modernom grafikom nudi kupcima čisto, intuitivnije iskustvo. Njime se rukuje putem posebno širokih zaslona osjetljivih na dodir baš kao što se rukuje pametnim telefonom. Nikada do sada nije bilo tako intuitivno i lako koristiti Opel kao sada novu Astru.

Kategorije: Noviteti