SpyPhoto: Porsche 918 Spyder

Porsche 918 Spyder

Porsche 918 Spyder skoro da je završen pa bi se uskoro mogao naći u prodaji. Fotografi su uspjepli uhvatiti gotovo završeni Porsche 918 Spyder na testiranju u testnom centru Nardò koji se nalazi u Italiji. Da sve ide po planu govori i činjenica da se Porsche se pohvalio prije nešto više od mjesec dana objavivši fotografije testnog prototipa nastale u Italiji.

Automobil je doživio neke promjene od kako je predstavljen u konceptnom izdanju na Ženevskom sajmu automobila prije dvije godine. Najveća razlika od prikazanog koncepta je ispušni sistem koji više nije smješten na njegovim bokovima već izlazi direktno iznad pogonskog agregata.

Za pokretanje ovog hibrida zadužen je 4.6-litreni V8 uparen s dva elektromotora od kojih svaki pokreće jednu osovinu. U kombinaciji oni proizvode 762 KS i omogućuje 918 Spyderu sprint do 100 km/h za 2.8 sekundi. Oznaka 918 bit će i ukupan broj automobila koji će se proizvesti, a prvi će biti predstavljen u septembru ove godine, najvjerovatnije na sajmu automobila u Parizu.

Cijena bi trebala biti oko 800.000 eura.

Kategorije: Noviteti