Audi RS4 ABT Sportsline na ženevski sajam stiže sa 510 KS!

Audi RS4 ABT Sportsline na ženevski sajam stiže sa 510 KS!

ABT Sportsline nastavlja sa pripremama za predstojeći sajam automobila u Ženevi.

Njemači specijalista za preradu autoobila iz Volkswagen grupacije svake godine stinge na žnevski sajam automobila sa nekoliko brutalno snažnih modela. Pored već najavljenog Audi RS5-R modela, ABT Sportsline će na ženevskoj sajmu predstaviti i prerađeni Audi RS4.

Prvi Audi RS4 pojavio se prije 19 godina i izazvao je popriličnu pažnju sa svojih 381 KS. Četvrta generacija sportskog karavana danas se nudi sa motorom od 450 KS, a kao i uvijek njemački tuner ABT pobrinuo se za one kojima nikad nije dovoljno snage. Njegovu verziju RS4 pokreće motor od 510 KS i 680 Nm.

Povećanje snage 2,9 litrenog V6 bi-turbo motora izvedeno je ugradnjom posebno razvijene elektronike, ABT Engine Control, koja stalno prilagođava više od 25 različitih parametara, osiguravajući optimalno iskorištavanje snage u direktnoj komunikaciji sa originalnom upravljačkom jedinicom.

Za maksimalnu iskoristivost povećane snage prikladno je dorađen i ovjes koji, opcijski, može biti opremljen i ABT-ovim sportskim stabilizatorima naprijed i nazad koji praktično isključuju bilo kakvo naginjanje karoserije u brzim zavojima.

ABT je i vizualno doradio RS4, ali prilično decentno, izuzmemo ili velike 20 inčne točkove koji mogu biti obojeni u tri verzije crne boje. Prvi čovjek kompanije, Hans-Jurgen Abt kaže kako su za salon automobila u Ženevi koji počinje 8. marta pripremili “maleno iznenađenje”. O čemu se radi, morat ćemo sačekati 6. mart kada je prvi dan sajma za novinare.

Kategorije: Auto sajam, Tuning