BRABUS Mercedes V-Class – Ekskluzivni program

BRABUS Mercedes V-Class tuning 01

BRABUS Mercedes V-Class – Ekskluzivni program

Brabus je pripremio kompletan program prerade za sve popularniju Mercedes-Benz V-klasu.

Kao što se očekuje, povećana je snaga motora, za 45 KS i 70 Nm. Drugim riječima, primjenom PowerXtra D4 modula za Mercedes V 250 BlueTEC, sa standardnih 190 KS, dobija se 235 KS, uz okretni momenat od 510 Nm, dostupan u intervalu od 1.400 do 2.400 o/min, a sve to uz zadržavanje Euro 6 normi. Ovako ojačana V-klasa, iz mjesta do 100 km/h stiže za svega 8,8 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 210 km/h.

BRABUS Mercedes V-Class tuning 02

Osim toga, izmijenjen je izduvni sistem, postavljene nove rekalibrisane opruge, sa kojima je sistem vješanja spušten za 15 do 25 mm (u zavisnosti od modela). Također, za bolji kontakt sa podlogom, postavljene su nove, posebno dizajnirane felge BRABUS Monoblock dimenzija 8.5Jx19, sa gumama dimenzija 255/40 ZR 19 (tehnološki partneri za gume su: Continental, Pirelli i Yokohama).

Kako bi se postigao agresivniji i sportskiji izgled, tu je kompletan aerodinamički paket OEM kvaliteta sa komplementarnim bočnim LED markerima. Dok je vanjski izgled poprimio sportska obilježja, onoutrašnjost odiše luksuzom i najsavremenijom elektronikom. U putnički prostor postavljena su dva 15,6 inčna LCD ekrana koji prikazuju sliku sa Apple TV-a, Blu-Ray playera ili DVBT receivera, dok se zvuk reproducira putem Sennheiser bežičnih slušalica. Pristup internetu odvija se putem WLAN routera i 4G konekcije.

BRABUS Mercedes V-Class tuning 03

Za vrhunski luksuz, pripremljen je BRABUS touch pad, ugrađen u C nosače (sa svake strane po jedan), a služe za pomijeranje zavjesa, otvaranje/zatvaranje kliznih vrata, kontrolu ekrana, upravljanje svjetlima za čitanje, te kontrolu grijanja sjedišta. Kako bi svaki kupac mogao naručiti upravo ono što želi, pripremljen je i poseban konfigurator, kojem se pristupa uz svega nekoliko klikova mišem.

BRABUS Mercedes V-Class tuning 04

Kategorije: Tuning