Manhart VW Golf GTI sa 290 KS i zvjezdanim nebom kao u Rolls-Royceu

Manhart Volkswagen Golf GTI 8

Manhart VW Golf GTI sa 290 KS i zvjezdanim nebom kao u Rolls-Royceu

Volkswagen Golf GTI osme generacije počeo je biti predmet prerade brojnih tunerskih kuća, a jedna od onih koja je već napravila preradu je Manhart. Novi Golf GTI 8 dobio je više snage i nove dizajnerske dijelove nalik Rolls Royceu.

Manhart je završio razvoj svog tuning paketa za Volkswagen Golf GTI 2021. godine. Hot hatch s pogonom na prednje točkove dobio je vizuelne prerade iznutra i izvana, nove točkove i povećanje snage motora.

Postavljanjem vlastitog MHtronik modula povećala se snaga i okretni moment 2,0-litarskog TSI četverocilindričnog motora na 290 KS i 425 Nm.

Manhart Volkswagen Golf GTI 8

Dodatnih 45 KS i 55 Nm u odnosu na standardni model popravi će i ubrzanje od 0 do 100 km/h za nekoliko desetinki. Manhart nije objavio podatke o performansama, ali osnovnom modelu treba malo više od 6 sekundi da stigne do 100 km/h i postiže maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Manhart je pozadi ugradio novi difuzor sa četiri peraje i 8×19-inčne aluminijske točkove sa više krakova na koje su postavljene gume 225/35. Ovjes je također prerađen postavljanjem H&R opruga koje su smanjile visinu automobila za 40 mm.

Manhart Volkswagen Golf GTI 8

Najneobičnija nadogradnja nalazi se unutra, a to je “zvjezdano nebo” koje čini veliki broj malih LED dioda. Ovakvo dizajnersko rješenje mogli smo već vidjeti u Rolls-Royceu.

Na zahtjev kupca tuner će doraditi i druge aspekte Golf GTI-a, poput ispušnog sistema i kočnica.

Manhart Volkswagen Golf GTI 8

Kategorije: Tuning, Vijesti