MTM predstavio novi Volkswagen Amarok V8 Desert Edition

mtm desert edition amarok genf2016

MTM predstavio je novi Volkswagen Amarok V8 Desert Edition

Tunerska kuća MTM na sajmu automobila u Ženevi predstavila je Volkswagen Amarok V8 Desert Edition sa dvobojnim eksterijerom.

Robusni eksterijer krasi prerađeni VW Amarok koji dolazi u boji pustinjskog pijeska sa crnim detaljima karoserije, proširenim blatobranima, novim 20 inčnim BBS aluminijumskim felgama na koje su postavljene Cooper off-road gume. Volkswagenov Pick-up dobio je bočne pragove, bull bar i zatamnjene oznake.

MTM je detaljno preradio putničku kabinu koju je presvukao kožom i Alcantarom. Tako su centralna konzola i sjedišta obložena navedenim materijalima, a tunerska kuća u kabinu je postavila i elemente od karbonskih vlakana. Amarok Desert Edition opremljen je sa modernim audio uređajem u koji je integrisan i TV prijemnik te GPS navigacioni sistem.

MTM Volkswagen Amarok V8 Desert Edition 03

MTM je preradio i 4.2-litreni TDI V8 motor koji razvija 410 KS i 685 Nm okrtnog momenta. Motor je povezan sa 8-stepenim Tiptronic  mjenjačem što ovom automobilu omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 6 sekundi prije nego dostigne maksimalnu brzinu od 239 km/h.

MTM Volkswagen Amarok V8 Desert Edition 02

Prerade su obuhvatile i kočioni sistem pa su na prednje točkove postavljeni 16, a na zadnje 14 inčni kočioni diskovi.

Volkswagen Amarok V8 Desert Edition svakako da je jedinstven model, ali MTM za njega traži astronomsku cijenu od  199.143,92 €.

mtm desert edition amarok genf2016-a

Kategorije: Tuning