Volkswagen Golf GTI Clubsport S u režiji ABT Sportsline

Volkswagen Golf GTI Clubsport S u režiji ABT Sportsline

ABT Sportsline u svijetu je poznat kao specijalista za preradu modela iz VW grupe, posebno Volkswagena i Audija. Jedan od posljednjih modela koji su detaljno preradili je aktuelna generacija Golfa GTI Clubsport S.

ABT Sportsline je tuner s dugogodišnjom tradicijom i njegovi modeli zaista zaslužuju respekt svih konkurentskih tunerskih kuća. Jedan od posljednjih modela koji su modifikovali je aktuelna generacije Golfa GTI. Preradom 2.0 litrenog TSI motora ABT je Golfa GTI Clubsport S pretvorio u zvijer sa 365 KS. Povećanje snage dobiveno je remapiranjem ECU-a, tj napravljene su nove motorne karte.

Maksimalna brzina ograničena ograničena je na 268 km/h što je sasvim dovoljno za većinu vozača u Evropi obzirom na ograničenja brzine koja vladaju na većini puteva. ABT je uz fantastični motor Golf GTI Clubsport S opremio i promjenama na ovjesu kako bi automobil mogao adekvatno iskoristiti snagu motora, a tu su i nove snažnije kočnice. Mehaničke promjene zahvatile su i ispušni sistem koji ima bolji protok gasova i bolji zvuk.

Pored mehaničkih promjena ABT je napravio i dizajnerske promjene na karoseriji automobila. Tako ABT Golf GTI Clubsport S ima novu prednju rešetku motora, modifikovana svjetla, potpuno nove pragove i aerodinamičke dodatke koji dodatno podižu atraktivnost.

Unutrašnjost je također modifikovana pa su tako standardna sjedišta zamijenjena novim sportskim koja bolje drže tijelo vozača. Ona su presvučena posebnim materijalom što unutrašnjost dodatno čini atraktivnom. Standardne papučice zamijenjene su aluminijskim. Cijena ovog modela ovisi o opremi i motoru koji izaberete jer ABT nudi sve komponente zasebno.

Kategorije: Tuning