1000-ti Aventador

Lamborghini Aventador proizveden u 1000 primjeraka

U posljednje vrijeme Lamborghini ruši sve rekorde. Prvo je proizveo najsnažniji automobil u svojoj historiji, onda ga je rasprodao gotov dvije godine u naprijed, da bi sada nakon godinu i pol proizveo njegov hiljaditi primjerak i to u najkraćem vremenu u odnosu na bilo koji V12 automobil koji je proizvodio. Riječ je o Aventadoru LP700-4 koji je već uručen vlasniku.

Potražnja za Aventador LP700-4 je tolika da je trenutno rasprodan 18 mjeseci unaprijed unatoč činjenici što je Lamborghini pojačao njegovu proizvodnju sa tri na 4.5 automobila dnevno. Koliko je Lamborghini ubrzao svoju proizvodnju govori i podatak da mu je za proizvodnju jednakog broja Murciélaga trebalo dvije godine i pet mjeseci.

Slavljenički primjerak Aventadora LP700-4 izrađen je u narančastoj boji, a u krugu tvornice predan je njegovu novom vlasniku, Nijemcu Hansu Scheideckeru koji je njegove ključeve preuzeo od Lamborghinijeva šefa Stephana Winkelmanna. Sada kada su se Lamborghinijevi radnici uhodali u proizvodnju klasične izvedbe Aventadora vrijeme je da se polahko pripreme za proizvodnju kabriolet izvedbe koju će Talijani predstaviti sljedeće godine.

Kategorije: Vijesti