35.000 Škoda

ŠKODA u BiH isporučila 35.000 vozila

35.000 sKODA

U prodajnom salonu ASA PSS Davoru Vidoviću iz Sarajeva isporučen je model Yeti sa kojim je ŠKODA BiH ostvarila jubilarni rezulatat od 35.000 isporučenih vozila. Ovaj broj predstavlja ukupan broj prodatih novih ŠKODA vozila u Bosni i Hercegovini od 1996. godine.

„Odlučio sam se za ovaj model zato što najbolje odgovara mojim potrebama. Generalno sam mišljenja da ŠKODA nudi dosta po pitanju kvaliteta, performansi, funkcionalnosti, a sve po pristupačnoj cijeni“, rekao je Davor prilikom primopredaje vozila.

Najprodavaniji model u BiH je Fabia. Od 1996. do danas 16.140 Fabia je pronašlo svoje kupce. Na drugom mjestu je model Octavia sa 11.253 isporučenih primjeraka. Dalje, slijede Felicia 6150, Roomster 549, Superb 502, Yeti 249, Rapid 98 i Citigo sa 59 isporučenih primjeraka.

„ŠKODA je gotovo dvije decenije najtraženiji automobiliski brend u Bosni i Hercegovini. Ona se etablirala kao brend koji nudi najviše za uloženi novac i kupci u BiH su to prepoznali. Prosječno 2.000 Škodinih modela godišnje pronađe svoje kupce u BiH. Stabilno i uspješno poslovanje ovog brenda i u teškim ekonomskim okolnostima, dokazuje da ovaj brend ima svjetlu budućnost“ ističe Senad Olovčić, direktor ASA Auta, te dodaje, „ja se iskreno zahvaljujem svakom kupcu na ukazanom povjerenju i čestitam kompletnom ŠKODA timu u BiH na profesionalnom i stručnom pristupu u prodaji koji već godinama Škodu drže na  liderskoj poziciji“.

Važno je spomenuti da tržišno učešće Škode u prodaji novih automobila u BiH iznosi više od 20%, te da po ovim mjerilima ŠKODA BiH drži impresivno treće mjesto u svijetu. Velikom modelskom ofanzivom u 2013., odličnom pozicioniranju unutar Volkswagen grupacije,  potražnja za ŠKODA modelima je i dalje u porastu kako u BiH tako i na svjetskom tržištu i jedan je od rijetkih automobilskih brendova koji ostvaruje rast na globalnom nivou.

 

Kategorije: Vijesti