Audi Q4 e-tron uhvaćen na testiranju – Zavirite u njegovu unutrašnjost!

Audi Q4 e-tron uhvaćen na testiranju – Zavirite u njegovu unutrašnjost!

Audi Q4 e-tron i Q4 e-tron Sportback vratili su se u centar pažnje s pojavom novih špijunskih fotografija. Posljednje fotografije otkrivaju i unutrašnjost novog Audi modela.

Dostupne fotografije otkrivaju da vozač sjedi u položaju koji je sličan onom kod većih e-tron i e-tron Sportback modela.

Ispred vozača nalazi se prilagodljiva digitalna instrument tabla, a uz nju smješten je ekran informacijsko-zabavnog sistema koji je postavljen između centralnih ventilacijskih otvora u rasporedu sličnom onom na najnovijem A3 modelu.

Ono što nas može svakako radovati jesu fizičke tipke za klimatizacijski sistem, jer danas se kod većine modernih automobila klimatizacija aktivira i reguliše preko ekrana osjetljivih na dodir.

Na polu plutajućoj centralnoj konzoli nalazi se ručica-prekidač mjenjača. Tu su još neki fizički prekidači, pa se čini da je Audi odlučio djelomično odbaciti moderna rješenja koja i nisu tako dobra za svakodnevno korištenje.

Audi Q4 e-tron i Q4 e-tron Sportback bit će postavljen na Volkswagen grupacijsku MEB platformu. Njegovi direktni konkurenti bit će Mercedes-Benz EQB, Tesla Model Y, BMW iX, Ford Mustang Mach-E i Nissan Ariya.

Dolazak Audi Q4 e-tron u obje izvedbe očekuje se u toku 2021. godine.

 

Kategorije: Vijesti