BMW proslavlja 40 godina serije 7 sa posebnom edicijom

BMW proslavlja 40 godina serije 7 sa posebnom edicijom

BMW slavi 40-godišnjicu limuzine Serije 7 čiji je prvi model E23 predstavljen davne 1977. godine.

BMW je pripremio posebnu seriju aktuelne generacije koja se u ovom Edition 40 Jahre izdanju odlikuje ekskluzivnim detaljima na eksterijeru i u enterijeru.

BMW Serije 7 Edition 40 Jahre bit će moguće dobiti u dvije boje, BMW Individual Frozen Silver metalik i BMW Individual Petrol Mica metalik, a tu su i M aerodinamički paket, BMW high-gloss Shadow Line detalji, posebni logo serije na B Stubovima. Ova posebna serija postavljena je na 20 inčne BMW Individual aluminijumske točkove.

U unutrašnjosti tu je BMW Individual Merino koža u kombinaciji boja Smoke White/Cohiba ili Smoke White/Black, Alkantara Smoke White detalji, Comfort sjedišta naprijed i pozadi. Tu su i Piano Black detalji, detalji od drveta Eucalyptusa, itd.

Za pokretanje luksuzne limuzine bit će zaduženi motori sa 4, 6, 8 i 12 cilindara. Bit će ponuđena i 740e iPerformance plug-in hybrid izvedba koja ima četiri cilindra i elektromotor, a kao top ponuda nudit će se M760 Li model V12 biturbo motorom.

BMW 7 Edition 40 Jahre bit će proizveden u ograničenoj seriji od 200 komada, a cijena još nije poznata. Njegova premijera zakazana je za sajam automobila u Frankfurtu koji svoja vrata otvara sredinom septembra, dok prodaja kreće već u oktobru.

Kategorije: Vijesti