Češka Škoda nastavlja bilježiti prodajne rekorde

Skoda Octavia Grafik rasta prodaje

Češka Škoda nastavlja bilježiti prodajne rekorde

Škoda nastavlja s rekordima u prodaji, kako na globalnom planu tako i u BiH.

Na globalnom planu Škoda je ostvarila dvocifreni rast u avgustu. Isporuke kupcima su porasle za 14,3 %, a ukupno je isporučeno 73.200 vozila (u avgustu 2013. isporučeno je 64.000 vozila). Ovo je bio najbolji avgust ikada u Škodinoj 119 godina dugoj historiji.

U našoj zemlji u prošlom mjesecu ukupno je registrovano 135 Škoda vozila, što predstavlja tržišno učešće od 27,3% i rast u odnosu na isti period prethodne godine od čak 73% (u avgustu 2013.  registrovano 78 vozila).

Najprodavaniji model, kako globalno tako i u BiH je Škoda Octavia, slijedi ŠKODA Rapid koji od svog uvođenja bilježi veliki uspjeh i izvrsne prodajne rezultate. Odnedavno je u našoj zemlji u ponudi i akcijski model ŠKODA Rapid Spaceback PLUS koji je, pored bogate serijske opreme, dodatno obogaćen paketom PLUS, kreiranim kako bi pružio maksimalnu udobnost i komfor u vožnji.

Paket PLUS, ukupne vrijednosti do 2.545 KM (u zavisnosti od kombinacije motora i nivoa opreme), u ovoj akciji je za kupce potpuno besplatan. Cijena vozila s PLUS paketom (ŠKODA Rapid Spaceback ActivePlus 1,2 TSI) starta od 22.983 KM. Vozila su isporučiva odmah, a količine su ograničene. Više informacija kupci mogu dobiti kod ovlaštenih ŠKODA trgovaca.

Na svim tržištima je uočljivo koliko je podmlađena gama Škoda vozila privlačna kupcima. Nova Škoda Fabija, koja će biti predstavljena na sajmu automobila u Parizu već početkom oktobra ove godine, će biti sljedeći važan korak u Škodinoj velikoj modelskoj kampanji. Kupcima u BiH ovaj model će biti dostupan već početkom naredne godine.

Kategorije: Vijesti