Volvo atraktivan poslodavac

Volvo je jedan od najatraktivnijih poslodavaca na svijetu

Po prvi put u istoriji, Volvo Car korporacija se našla na listi idealnih poslodavaca. Universum istraživanje, pokazalo je da se Volvo nalazi na 43. mjestu među tehnološki baziranim kompanijama.

„Ovo je sjajna vijest za nas. To je zajednički rezultat naše posvećenosti, entuzijazma i marljivog rada, kako bi Volvo Car korporacija bila što vitalnija kompanija“ – tvrdi Björn Sällström, stariji potrpedsjednik odjela ljudskih resursa pri Volvo Car korporaciji.

Mjesto na Universum listi je dokaz da je želja kompanije Volvo da bude što poželjniji poslodavac urodila plodom. Istraživanje se temelji na mišljenju 144.000 studenata ekonomije i inženjeringa iz dvanaest ekonomski najjačih zemalja, a koje kompanija Universum, zadužena za promociju poslodavaca provodi svake godine.

„Volvo Car korporacija se po popularnosti našla među velikim igračima kao što su Daimler, Toyota i Volkswagen, čime pokazuje da posjeduje globalni talent.“ – kaže Claes Peyron, direktor Nordijskog regiona pri Universumu.

Jedan od ovogodišnjih trendova je rastuća popularnost automobilske industrije među studentima, odnosno budućim radnicima. Sedam od ukupno pedeset kompanija u ovogodišnjem izboru je upravo iz automobilskog sektora.

„Studenti žele raditi u kompanijama koje nude atraktivne proizvode i uslugu, a to automobilske kompanije upravo i nude. Štaviše, to su globalno jaki brendovi“ – zaključuje Peyron.

Link za cjelokupnu listu idealnih poslodavaca:

http://www.universumglobal.com/IDEAL-Employer-Rankings/Global-Top-50

Kategorije: Vijesti