Citroën slavi dvostruki rođendan: André ♥ Colette!

Citron Andre Colette 01

Citroën slavi dvostruki rođendan: André ♥ Colette!

Povodom proslave 65 godina furgona 2CV i 20 godina modela Berlingo, Citroën je ta dva uspješna modela odjenuo novim ruhom koje je posebno dizajnirano za konceptni dućan colette!

U tom slavnom dućanu na broju 213 u ulici Saint Honoré u Parizu tom će prilikom biti izložen mali vozni park sastavljen od po jednog posebno koncipiranog primjerka svakog modela s bezvremenskim obilježjima furgona i u simboličnoj boji tog butika: #2CVcolette. Na krilima zajedničkih vrijednosti kao što su inovacija i različitost, te dvije francuske marke susreću se kako bi iskazale međusobnu naklonost: andré colette!

Citron Andre Colette 03

Saradnjom tih dviju francuskih marki spojila se njihova težnja za inovacijom i različitošću te su nastala jedinstvena vozila. Bezvremenskim obilježjima furgona dodan je element rebrastog lima koji krasi Za redizajnirani primjerak odabrana je električna izvedba kako bi tokom cijele kampanje krstario Parizom i obavljao sve dostave konceptnog dućana.

Citron Andre Colette 02

Plava boja, zaštitni je znak dućana, te je preuzeta u Citroën logotipu koji je za tu priliku poprimio retro izgled. U istom je duhu i dućan colette dobio logotip u vintage Likovni umjetnik Steve Pitocco potpisuje njihovu izradu tehnikom ručnog slikanja po uzoru na tradiciju prvih komercijalnih vozila.

Novi izraz dvaju vozila plod je rada dizajnerskog odjela marke Citroën, čiji je direktor Alexandre Malval pazio na svaki detalj preobrazbe „old to new“ za furgon 2 CV i „new to old“* za Berlingo.

Citron Andre Colette 05

Pionir među furgonima te trenutačni vodeći model na evropskom tržištu tako čine mali vozni park koji će biti izložen do kraja travnja:

  • električni Berlingo, dostavno vozilo dućana colette.
  • furgon 2CV smješten ispred dućana na broju 213 u ulici Saint Honoré u Parizu.
  • na društvenim mrežama obiju marki koje dijele i oznaku: #2CVcolette.

Citron Andre Colette 04