Novi Renault Clio GrandTour u BiH

Renault_clio grandtour

Novi Renault Clio GrandTour u BiH

Novi Renault Clio Grandtour je stigao na tržište Bosne i Hercegovine, kako bi uveo neka nova pravila u svijet malih gradskih karavana.

Novi Renault Clio Grandtour posjeduje sve kvalitete standardnog modela sa pet vrata, od udobnosti i sigurnosti, preko opsežne ponudu opcija za personalizaciju automobila, kako izvana, tako i iznutra, do pristupačnih inovativnih tehnologija, kao što su kamera za vožnju unazad, ulazak u vozilo bez upotrebe ključa, R-Sound aplikacija, Bass Reflex audio sistem, te R-Link – integrisani touchscreen tablet za internet komunikaciju.

Atletski izvajano tijelo malog francuskog karavana unutar kompaktne dužine od 4.267 mm sadrži svu funkcionalnost i modularnost, koja se očekuje od karavana B segmenta, a sa prtljažnikom osnovne zapremine od 443 litre, koja segmentnim preklapanjem raste na čitavih 1.380 litara, Clio IV Grandtour bez problema zadovoljava sve porodične potrebe. Uz to, preklapanjem suvozačevog sjedišta, omogućen je prevoz predmeta ukupne dužine od 2,48 metara.

Ponuda motora preuzeta je od standardnog Clija i podrazumijeva sposobne i štedljive pogonske jedinice, koje obećavaju mnogo zabave u vožnji. To su 1.2 16V benzinac sa 75 KS, zatim 0,9-litarski TCe benzinac sa 90 KS, te 1,5-litarski dCi dizelaš u izvedbama sa 75 i 90 KS. Posebnu pažnju plijeni 0,9-litarski trocilindarski turbobenzinac, koji se ističe naprednim performansama uz prosjek potrošnje od svega 4,5 litara na 100 km, dok je dCi dizelaš sa 90 KS sa prosječnu potrošnju od tek 3,6 litara istinski štedljivac.

Novi Clio je uz identičnu ponudu motora i opreme u odnosu na petovratni model skuplji za 1.144 KM, pa tako njegove cijene u BiH startaju već od 20.999 KM sa PDV-om. Za tu cijenu dobija se model pokretan 1,2-litarskim 16V benzincem sa 75 KS opremljen razinom Authentique (ABS, ESP, pomoć pri kretanju na uzbrdici, LED dnevna svjetla, tempomat, elektrificirani prozori i retrovizori, prednji i bočni zračni jastuci, putni računar) i dodatnim paketom Cool, koji na sve navedeno donosi još i klima uređaj i Radio MP3 sa AUX, Bluetooth i USB konekcijom.

Novi Clio Grandtour je, kao i ostali Renault modeli u BiH, okrunjen garancijom od 5 godina ili 100.000 pređenih kilometara.

Kategorije: Vijesti