Grupacija Hyndai-Kia s velikim kadrovskim pojačanjem

Albert Biermann

Grupacija Hyndai-Kia s velikim kadrovskim pojačanjem

Iz grupacije Hyundai-Kia izvještavaju da je gospodin Albert Biermann postao novi šef testiranja vozila i razvoja sportskih performansi vozila. 

Gospodin Biermann biće stacioniran u korporacijskom centru za istraživanja i razvoj u Namyangu (Južna Koreja), gdje će biti zadužen za vođenje razvoja sportskih modela Hyundai i Kia, a i svih inžinjerskih projekata koji se tiču vožnje i upravljanja, sigurnosti, pouzdanosti te smanjenja buke i vibracija. 

Njegovo imenovanje će ubrzati dolazak novih sportski nastrojenih vozila i tehnologija, a sasvim sigurno će i poboljšati dinamične sposobnosti cjelokupne game modela. Korporacija namjerava postati tehnički lider na području vožnje i upravljanja praveći vozila koja su vodeća u svojim razredima po uživanju u vožnji. Dolaskom Nijemca trebao bi se popraviti i Hyundaijev angažman WRC reliju, a sve te nove tehnologije trebale bi pomoći ne samo u reliju nego i u svakodnevnoj vožnji na cesti.

57-godišnji Biermann se prikjlučuje korejskom gigantu početkom aprila 2015., a sa sobom donosi više od 30 godina iskustva u razvoju sportskih vozila. Od 2008. godine u BMW-u M obavlja dužnost podpredsjednika Engineering BMW M Automobiles i BMW Individual. Bavarskom gigantu se priključio daleke 1983. i bio je jedan od ključnih ljudi u razvoju performansi i dinamike većine BMW-ovih najpoznatijih trkaćih i cestovnih modela.

Biermann je rekao: “Ne bih mogao biti uzbuđeniji zbog priključivanja Hyundai Motor Group. To je kompanija koju sam pomno pratio, jer se vrlo uspješno borila sa konkurencijom i brzo uspostavila jaku bazu stranaka u Evropi. 2015. je ključna godina za brend, jer će lansirati mnoge nove modele i počinje sa svojom drugom sezonom u WRC-u, tako da jedva čekam novi izazov.”

Woong Chul Yang, podpredsjednik Hyundai Motor Company i šef Hyundai-Kia centra za istraživanja i razvoj, dodao je: “ Gospodin Biermann je neosporni stručnjak i njegova stručnost i iskustvo će nam itekako pomoći u razvoju novih vozila Hyundai i Kia kako bi bila još bolja u vožnji, kao i  pri ubrzanju prenosa inovativnih tehnologija u cestovne i moto-sport modele.”

Prije nekoliko mjeseci je Hyundai Motor otvorio svoj novi evropski test centar na čuvenom njemačkom Nürburgringu, koji će kompaniji omogoćiti efikasnija i preciznija testiranja pouzdanosti i voznih karakteristika novih vozila.

Kategorije: Vijesti